MoveOn!

Move On hanke

 

 

Vipuvoimaa-EU-2014-2020

MoveOn!

Projektet MoveOn! tacklar de av coronapandemin orsakade sysselsättningsutmaningarna på två olika sätt: genom coachningsmetoder och genom att i samband med Borgå stads kommunförsök med sysselsättning delta i skapandet av ett nätverk av individuella coachar.

Projektet förutspår de specifika sysselsättningsutmaningar som coronan orsakat genom att identifiera de arbetssökande som har en ökad risk för långvarig arbetslöshet och vars anställning kan stödjas med hjälp av individuella coachningsmetoder. Målet är att utveckla och testa digitala, kundorienterade coachningsprocesser och under projektperioden erbjuda coachning till totalt 115 arbetslösa arbetssökande.

Samtidigt skapas ett nära samarbetsnätverk för kommunförsök med sysselsättning i Borgå. Nätverket inkluderar anställda som inom staden och från TE-kontoret flyttar över till den nya organisationen, liksom andra aktörer inom området. Syftet är att lägga grunden för Borgås egen modell: en kundorienterad metod för coachning och en nätverksliknande verksamhetsmodell för coachning av arbetslösa arbetssökande. Projektet MoveOn! tillhandahåller vid behov tilläggsutbildning för coacher och möjliggör inlärning inom nätverket.

Projektets huvudsakliga verkställare är utvecklingsbolaget Posintra Ab och Careeria Oy är delverkställare. Projektets huvudsponsor är Europeiska socialfonden ESF (via NTM-centralen i Tavastland). Även Borgå stad fungerar som samfinansierare och projektpartner. Projektet MoveOn! pågår från den 1 oktober 2020 till den 31 januari 2022 och har en total budget på 183 800 euro.

Mera om coachning

 

Mer information:

Minna Kajaste, projektchef
+ 358 50 528 0119

 

Posintra Oy logo

 

Färdigheter

Upplagt på

november 11, 2020

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.