MoveOn!

Blicken mot framtiden med hjälp av kostnadsfri coachning

Man kan plötsligt, eller förväntat, befinna sig i en situation, där man står utan jobb. Situationen kan kännas skrämmande eller upplevas som en lättnad, spännande eller kvävande – eller allt samtidigt. I vilket fall som helst är det en situation där man erbjuds möjligheten att stanna upp och betrakta ens egen kompetens, erfarenhet och drömmar med nya ögon. Vad vill och kan jag, vilka möjligheter finns det? Varifrån och hur ska jag börja?

MoveOn!

MoveOn!-projektet erbjuder dig möjligheten att tillsammans med en karriärcoach på distans sätta dig ner för att kostnadsfritt reflektera över dina följande steg. Om coronaläget tillåter kan vi naturligtvis också träffas coronatryggt ansikte mot ansikte. Målet är att hjälpa dig att precisera dina intressen och hur och vilken typ av arbete du skulle vilja göra. Vi erbjuder en annan persons stöd vid dina reflektioner, hjälper dig att formulera din kompetens, tillhandahåller verktyg för att klargöra dina styrkor och intressen, och funderar tillsammans på olika möjligheter och alternativ.

Den bästa experten är du själv, vår viktigaste uppgift är att ställa de rätta frågorna.

 

Vem är coachningen ämnad för?

Coachningen är till för dig borgåbo som har blivit permitterad eller arbetslös under coronaviruspandemin och vill överväga dina nästa steg för att hitta ett arbete eller en studieplats. Coachningen passar situationer där du till exempel vill:

 

  • få hjälp med att hitta och söka jobb
  • förbättra din ansökan och CV
  • klargöra dina karriärmål och drömmar
  • överväga vad allt du skulle kunna utnyttja din expertis för och hur du kunde formulera din kompetens
  • diskutera olika alternativ
  • sparra stora så väl små frågor kring arbets- och studieplatsansökande

Vad händer under coachningen?

Som regel utförs coachningen i projektet MoveOn! digitalt, dvs på distans, i t.ex. Microsoft Teams eller Google Meet: vi chattar via video. När vi har bokat en tid, får du av oss en möteslänk, med vars hjälp du får kontakt med oss. Vi ger dig nog råd, det är okej om du inte känner till programmen. Om du vill kan vi också träffas coronatryggt ansikte mot ansikte. 

Till en början ser vi över din arbets- och studiehistorik, kompetens och nuvarande situation. Framför allt tar vi reda på vilka dina mål är och hur de kan stödjas genom coachning. Medan en person exakt vet vad de till följande vill göra, kanske någon annan tillsammans vill leta efter ett lämpligt jobb eller yrke. Vi prackar inte på, men kan heller inte göra jobbet för dig. Oavsett ditt mål använder vi oss vid sidan av diskussioner av lämpliga uppgiftsverktyg för att uppnå ditt mål. Coachning är en kompakt process, som erbjuder redskap för fortsättningen, oavsett om det gäller att hitta ett jobb, göra en ansökan eller till exempel utbilda sig inom ett nytt område.

Viktigt

Den coachning som tillhandahålls av projektet MoveOn är en helt frivillig och konfidentiell tilläggstjänst. Tjänsten är avsedd för en arbetslös arbetssökande borgåbo som vill främja sin egen sysselsättning genom att tillsammans med en extern coach bolla med sina egna mål,  sin situation och sina möjligheter. Som coachar fungerar Anne Mattila från Careeria och Minna Kajaste från Posintra.

Hur anmäler jag mig till coachning?

Det är lätt! Du bokar bara en tid genom att ringa eller skicka en kontaktförfrågan via SMS eller e-post. så diskuterar vi saken närmare.  Du kan också med låg tröskel kontakta oss och fråga mer om coachning, innan du anmäler dig.
Coachar:
Anne Mattila, Careeria, anne.mattila@careeria.fi, tel. 040 576 0149
Minna Kajaste, Posintra, minna.kajaste@posintra.fi, tel. 050 5280 119

Vad är MoveOn!-projektet?

MoveOn! är ett gemensamt projekt som genomförs av utvecklingsbolaget Posintra och Careeria Oy för att tackla de av coronapandemin orsakade sysselsättningsutmaningarna i Borgå. Projektet MoveOn! pågår från den 1 oktober 2020 till den 31 januari 2022 och har fått sin finansiering från Europeiska socialfonden.

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.