Kasvua vai kestävää liiketoimintaa? Molemmat.

Co2Jump – ilmastoloikka kumppanuuteen

Yrittäjä: oletko valmis ottamaan ilmastokestävyyteen tähtääviä kehitysaskeleita tai kehittämään uusia, kestävämpiä liiketoimintamalleja – tuetusti ja kannattavasti.

Hae mukaan!

Kestävyydellä kasvuun! Kehitä vastuullista liiketoimintaa maksutta

Onko sinulla idea uudesta kestävästä liiketoiminnasta? Kaipaatko sparrausta ilmastotyön kehittämiseksi? Vastuullisen ja kannattavan liiketoiminnan välillä ei tarvitse, eikä nykypäivänä kannata valita.

Jos haluat tehdä tavoitteellista ilmastotyötä näkyväksi Porvoon ilmastokumppanina, ilmoittaudu heti mukaan maksuttomaan Co2Jump – ilmastoloikka kumppanuuteen -palveluun. Co2Jumpin avulla Posintra ja Porvoon kaupunki tukevat mikro- ja pk-yrityksiä sekä -yrittäjiä vastuullisuusosaamisen ja liiketoiminnan yhteisessä kehittämisessä. Palveluntaustalla oleva hankerahoitus mahdollistaa osallistujille maksuttoman osallistumisen.

Lue lisää

Porvoo

Hyppää ilmastosanoista tekoihin!

Kehitä Posintran avulla liiketoimintasi ilmastokestävyyttä! Yrityshaku Porvoon kaupungin ilmastokumppanuusohjelman kehitykseen on nyt avattu! Tutustu Co2Jump-palveluun.

Co2Jump sopii mikro- ja pk-yrityksille. Palvelun tavoitteena on:

➜ Tunnistaa yrityksen toiminnan merkittävimmät ilmastovaikutukset.
➜ Tunnistaa uusia ilmastoystävällisiä liiketoimintamahdollisuuksia.
➜ Määritellä yrityksen toiminnalle ilmastotavoitteet, jotka johtavat…
➜ …Ilmastokumppanuuteen Porvoon kaupungin kanssa.

Syksyn 2024 ja talven 2025 aikana järjestetään neljä yhteistä työpajaa Laurean ja Posintran kanssa sekä 2-3 sparraustapaamista Posintran yrityskehittäjien kanssa.

Autamme 25 yritystä matkalla ilmastokumppanuuteen – hae heti mukaan!

Kumppanuuden tavoitteena on löytää jokaiselle yritykselle sopiva päästövähennystavoite ja solmia samalla ilmastokumppanuus Porvoon kaupungin kanssa.

Co2Jumpista saat:

1. Näkyvyyttä ilmastotyöllesi
Ilmastokumppanina saat käyttöösi Porvoon ilmastokumppanuus -tunnuksen ja pääset esittelemään omaa ilmastotyötäsi.
➜ Saat asetettua tavoitteet ja edistettyä yritykseksi ilmastotoimia Posintran tuella.

2. Yrityskehitystä
Ilmastokestävyystavoitteiden määrittelemiseksi ja saavuttamiseksi saat maksutonta asiantuntijaosaamista ja valmennusta. Yrityksiä autetaan ja tuetaan myös vastuullisuutta tukevien rahoitusten hankkimisessa.
➜ Yritysmentoroinnin ja verkoston avulla saat kohdennettua vertaistukea muilta ilmastotyötä kehittäviltä yrityksiltä.

3. Työpajoja
Pääset osallistumaan Laurea ammattikorkeakoulun kanssa yhteisesti toteutettaviin työpajoihin, jotka tähtäävät yrityksesi hiilijalanjäljen tunnistamiseen ja pienentämiseen.
➜ Edistät yrityksen hiilijalanjäljen tunnistamiseen ja pienentämiseen tähtääviä toimia yhdessä muiden yritysten kanssa.

Kiinnostuitko? Hae mukaan!

Kysy lisää meiltä!

Peter Backman

Yrityskehittäjä

Peter Backman

Yrityksen perustaminen, yrityksen kasvu ja suunta, rahoitus ja talous, Co2Jump-hanke

Karin Klawér

Yrityskehittäjä

Karin Klawér

Yrityksen perustaminen, yrityksen kasvu ja suunta, rahoitus ja talous, yrittäjän arki ja työnantajuus, Balanssi-hanke

Jenni Lähtevänoja

Yrityskehittäjä

Jenni Lähtevänoja

Yritysten vastuullisuuden ja kestävyyden kehittäminen, Balanssi-hanke

Anna Pyyhtiä

Yrityskehittäjä

Anna Pyyhtiä

Yrityksen vastuullisuuden ja kestävyyden kehittäminen, Co2Jump-hanke

Mikä Co2Jump?

Co2Jump-hanke on uudenlainen ja kokeileva verkostoyhteistyöaloite, jossa kehitetään pk-yritysten liiketoiminnan ilmastokestävyyttä ja kunnan edelläkävijyyttä ilmastokysymyksissä. Verkostomaista toimintatapaa tukee Laurea-ammattikorkeakoulun kehittämä digitaalinen CELLL-kehittämistyökalu yhdistettynä Posintran tuottamaan laaja-alaiseen yrityskehittämiseen.

Hankkeessa muotoillaan ja pilotoidaan yhteisöllinen ilmastokumppanuusmalli yhteistyössä Porvoon kaupungin ja 40:n Porvoon seudulla toimivan pk-yrityksen kanssa. Yritysten ilmastotavoitteet kytkeytyvät näiden kokonaisvaltaiseen liiketoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää

Hankkeen tavoitteet

Tavoitteena on, että hankkeen kohdeyritykset muodostavat omat hiilitiekarttansa sekä tekevät päästövähennyksiä edistäviä uusia ratkaisuja. Hankkeessa myös lisätään ymmärrystä siitä, miten esim. energiasiirtymän tukemiseksi voidaan hankkia rahoitusta.

Julkisten hankintojen näkökulmasta alueen yrityksillä ja Porvoon kaupungilla on molemminpuolinen intressi tehdä yhteistyötä ilmastokestävien ratkaisujen kehittämiseksi, minkä vuoksi kaupunki avaa hankintojensa ilmastotavoitteita yhteiseen ja avoimeen tarkasteluun esim. työpajoissa.

Hankkeen toiminta-aika on 1.5.2023–31.10.2025. Päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). Hankkeen kokonaisbudjetti on 483 309 euroa, josta Posintran osatoteutuksen osuus on 285 768 euroa. Hanketta toteuttavat Posintra Oy ja Laurea-ammattikorkeakoulu.

Tutustu ajankohtaisiin artikkeleihimme