Om du ringer Finnairs kundservice, svarar troligtvis en språkkunnig, professionellt utbildad Borgåbo. RTG Sales Ab från Kajana grundade 2015 ett contact center i Borgå just därför att det på området finns ett utbud av utbildad arbetskraft som också pratar svenska.

– Jag ser Borgå som växande centra i framtiden. Här tas vår affärsverksamhets tillväxtbehov i beaktande och det är viktigt när verksamheten hoppeligen i framtiden växer. Jag har fattat tycke för stadens företagarvänlighet, säger verkställande direktör Mikko Soininen.

RTG Sales erbjuder tjänster på entreprenad till företag inom turismbranschen och hade en omsättning på ca nio miljoner euro förra räkenskapsperiod. I Kajana har företaget 170 anställda och i Borgå 60.

– I två och ett halvt år har vi varit här och vi har lärt oss Borgåbornas sätt att arbeta: de kommer fördomsfritt och ivrigt med i olika projekt. En anställd från Borgå kan också på ett positivt sätt vara krävande. Han kan ifrågasätta gamla modeller, vilket förstås är utmanande för arbetsgivaren, med det utvecklar företaget och organisationen, tackar Mikko Soininen.

Posintra fungerar som konsult för contact centrets placering i Borgå och som dörröppnare. Posintra hjälpte oss att hitta affärsutrymmen, bekantade oss med personalen på arbetskraftsstyrelsen och gjorde ett grundarbete inför samarbetet med läroanstalterna.

– När man känner varandra på en ort, sparar det enormt mycket tid. Slutresultatet var snabbare, effektivare och positivare på det här sättet, vi möttes totalt kanske fem gånger.

Soininen säger att RTG Sales speciellt vill anställa de människor i Borgå trakten som inte vill dagligen vill sitta på motorvägen för att åka på arbete till huvudstadsregionen.  Utbildning och ny arbetskraft har man sökt från de lokala läroanstalterna Haaga-Helia och Edupoli.

Soininen tro att Posintra även i framtiden kan ha en roll i att utveckla RTG Sales affärsverksamhet, till exempel när det gäller utvecklingen av arbetskraft.

 

Om du letar affärsutrymmen för ditt företag eller funderar på att etablera dig i Östra Nyland, ta kontakt! 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.