Jos soitat Finnairin asiakaspalveluun, puheluusi vastaa todennäköisesti porvoolainen, kielitaitoinen ja koulutettu ammattilainen. Kajaanilainen RTG Sales Oy perusti 2015 contact centerin Porvooseen juuri siksi, että alueella on tarjota koulutettua, myös ruotsia puhuvaa työvoimaa.

‒ Näen Porvoon kasvavana tulevaisuuden keskuksena. Täällä liiketoiminnan kasvun tarpeet otetaan huomioon ja sen on tärkeää, kun toimintamme kasvaa toivottavasti jatkossakin. Olen tykännyt kaupungin yrittäjämyönteisyydestä, sanoo toimitusjohtaja Mikko Soininen.

Ulkoistettuja palveluja matkailualan yrityksille tarjoavan RTG Salesin liikevaihto oli viime tilikaudella noin yhdeksän miljoonaa euroa. Kajaanissa yhtiöllä on 170 ja Porvoossa 60 työntekijää.

‒ Kaksi ja puoli vuotta ollaan nyt täällä oltu ja opittu porvoolaisten tapa työskennellä: he lähtevät ennakkoluulottomasti ja innostuneesti mukaan uusiin juttuihin. Porvoolainen työntekijä osaa olla myös positiivisella tavalla vaativa. Hän osaa kyseenalaistaa vanhoja malleja, mikä tietysti haastaa työnantajaa, mutta se kehittää yritystä ja organisaatiota, Mikko Soininen kiittelee.

Posintra toimi contact centerin Porvooseen sijoittumisessa konsulttina ja ovien avaajana. Posintra auttoi löytämään liiketilat, tutustutti työvoimahallinnon väkeen ja pohjustivat yhteistyötä oppilaitosten kanssa.

‒ Kun ihmiset paikkakunnalla tuntevat toisensa, se säästää valtavasti aikaa. Lopputulos oli näin nopeampi, tehokkaampi ja positiivisempi, tapasimme kaikkiaan ehkä viisi kertaa.

Soininen sanoo, ett RTG Sales haluaa työllistää ihmisiä nimenomaan Porvoon seudulta, niitä, jotka eivät halua istua päivittäin moottoritiellä päästäkseen pääkaupunkiseudulle töihin. Koulutusta ja uutta työvoimaa on haettu paikallisista oppilaitoksista Haaga-Heliasta ja Edupolista.

Soininen uskoo, että Posintralla voi jatkossakin olla rooli RTG Salesin liiketoiminnan kehittämisessä esimerkiksi työvoiman kehittämisen kannalta.

Jos etsit yrityksellesi toimitiloja tai mietit sijoittumista Itä-Uudellemaalle, niin ota yhteyttä Posintraan

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.