Kaikki artikkelit

Tältä sivulta löydät kaikki viimeisimmät artikkelimme.

 

Tapaa Posintran uudet yrityskehittäjät

Posintrassa aloitti elokuussa kolme uutta yrityskehittäjää, jotka odottavat innolla kohtaamisia yritysten kanssa. Tutustu Kariniin, Tiinaan ja Annaan alta ja varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan.

lue lisää

Apua talouden haasteissa

Markkinoiden epävarmuus heijastuu myös yritysten taloustilanteeseen ja maksukykyyn. Asioiden kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan reagoida heti ongelmien ilmetessä. Ole yhteydessä maksuttomaan yritysneuvontaamme.

lue lisää

Näin syntyy hiiliviisas tapahtuma

Hiiliviisaan tapahtuman järjestäminen vaatii monen tahon ja ihmisen yhteisponnistuksen. Miten Porvoon hiiliviisas Jukola syntyi  ideasta toteutukseen – koitimme puristaa prosessin yhteen kuvaan. 

lue lisää

Hyödynnä tekoälyä yrityksessäsi – poimi vinkit oppaasta!

Tekoäly on arkipäivää ja helppoja valmiita tai räätälöitävissä olevia ratkaisuja on tarjolla yrityksen eri vaiheisiin ja toimintoihin. Mutta miten pk-yritys pääsee tekoälyn kanssa alkuun? Miten valitaan sopivat käyttökohteet, entä miten käyttöönotto tehdään hallitusti ja ihmisiä unohtamatta? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastaukset uudesta Tehoa tekoälystä pk -yrityksille -oppaasta.

lue lisää

Mikä ihmeen eakr, esr, jtf?

Hankejargon kuulostaa ulkopuolisen korvaan helposti puuduttavalta. Meille Posintrassa taas on elintärkeää tietää, mitä eri termit Itä-Uudellemaalle mahdollistavat eli miten EU-rahoitusta ohjataan myös tänne. Uusi EU:n ohjelmakausi on juuri käynnistynyt, tiivistimme mistä tässä kaikessa on kyse.

lue lisää

Q&A: Miten pankki auttaa, kun haluat ostaa yrityksen?

Yrityskauppaa ja omistajanvaihdosta harkitessa tulee vastaan paljon selvitettäviä kysymyksiä etenkin rahoittamiseen liittyen. Miten pankki voi auttaa ja mitä pankin yritysrahoittajalta yleensä kysytään? Kokosimme tyypillisimmät kysymykset vastauksineen

lue lisää

Yrittäjällä on lupa uskaltaa

Millaista on olla yrittäjä? Mitä pitäisi tietää etukäteen, uskallanko yrittää? Porvoon Yrittäjien Patrik, Birgitta ja Gunilla jakavat omat kokemuksensa. Poimi vinkit talteen!

lue lisää

Duunitehdas tulee jälleen

Tämän vuoden Duunitehdas järjestetään pandemian vuoksi jälleen virtuaalisena 15.2.2022 klo 13-16. Tapahtuma on oiva paikka markkinoida itseään työnantajana ja...

lue lisää

Yrittäjän Talouskoulu I

Posintran ja Itä-Uudenmaan Yrityskummien 18.11.2021 järjestämässä Yrittäjän Talouskoulu I -illassa TT Valmennuksen kouluttaja, KTM Timo Toivanen kävi läpi...

lue lisää

Mitä mieltä ovat naapurit?

LUCIA-hankkeessa kartoitettiin kevään 2021 aikana Porvoon Länsirannan asukkaiden mielipiteitä koskien rakenteilla olevaa puistoaluetta. Kyselyn näkökulmana oli puistoalueen viihtyvyys ja turvallisuus.

lue lisää

LUCIA-seminaari kutsuu 28.9.2020

Porvoossa 28.9.2020 paikan päällä sekä etäyhteytenä järjestettävässä LUCIA-seminaarissa kuullaan ja keskustellaan hankkeen havainnoista ja kokemuksista kaupunkivalaistuksen alalta sekä tutustumme, mitä Porvoossa tapahtuu LUCIA -hankkeen tiimoilla.

lue lisää

WANTED: ILMASTOTYÖN EDELLÄKÄVIJÄ

Porvoon kaupunki jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tuen Ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen. Tunnustuksen voi saada paikallinen yritys, yhteisö tai organisaatio omasta toiminnastaan ympäristön tai ilmaston hyväksi.

lue lisää

Energiaopas yrityksille

Huima-hanke julkaisi energiaoppaan "Energiaopas yrityksille". Selvitä, onko toiminnassasi energiansäästöpotentiaalia.   Lataa opas käyttöösi tästä:...

lue lisää

Kustannustuki yrityksille

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia.

lue lisää

Uusi Yrityspooli-pilotti starttaa

Yrityspooli-pilotissa etsitään ratkaisuja, jotta yritysten ei tarvitsisi lomauttaa työntekijöitään, autetaan yrityksiä laajentamaan palvelutarjontaansa ja etsitään tekijöitä työvoimapulasta kärsiville yrityksille.

lue lisää

Tutka-hanke on minulle näkökulmien antaja

Koronapandemian aikana Tutka-hankkeen puolen päivän työpajat ovat muuttuneet muutaman tunnin verkkotyöpajoiksi, joita on täydennetty etäistunnoilla, joissa yrittäjät ovat päässeet sparrailemaan toisiaan.

lue lisää

Korona-palvelut

Posintran tehostetut Korona-palvelut  Posintra neuvoo yrityksiä tehostetusti koronatilanteessa  Saat meiltä tehostettua apua mm. seuraavissa asioissa: ...

lue lisää

Yrittäjä, varaudu tulevaisuuteen

Jokaisen yrityksen tulisi tehdä tulevaisuustyötä TUTKA-hankkeen kevät sykähti käyntiin vuoden ensimmäisellä TulevaisuusCampilla torstaina 5.3. Tilaisuudessa...

lue lisää

Kasvu Open -haut käynnistyivät

Näin Kasvu Open auttoi porvoolaisia yrityksiä   Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma, valtakunnallinen Kasvu Open, järjestetään jo yhdeksättä...

lue lisää

Hyvää työnhakua!

  ”Hyvä työllistäminen on kuuntelua, kunnioitusta ja oikeita kysymyksiä. Se elää verkostoista ja nauttii vertaistuesta ja kiireettömistä kohtaamisista....

lue lisää

Hukkalämpö hyötykäyttöön – HUIMA-kisa keräsi 20 ideaa

Teollisuudessa syntyy runsaasti hukkalämpöä, jolle ei ole vielä keksitty käyttöä. HUIMA-kisassa etsittiin uusia innovatiivisia ratkaisuja ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen. Kilpailun sadoksi saatiin 20 ideaa, joissa esitettiin ratkaisuja mm. kasvihuonetuotantoon ja biomassan kuivatukseen.

lue lisää

Löytyisikö sinulta idea Nesteelle?

HUIMA-hankkeen yhteistyökumppani Neste Oyj kehittää jatkuvasti energiatehokkuuttaan, mutta kaipaa vielä ideoita muutamiin kohteisiinsa. Kävimme kysymässä Nesteen Jussi Hintikalta lisätietoa aiheesta.

lue lisää

Kasvu Open – miksi hakea mukaan?

Valtakunnallinen ja vuosittain järjestetävä pk-yritysten sparrauskilpailu Kasvu Open on asiantuntijoiden verkosto, jonka tarkoituksena on auttaa sekä pitkään toimineita että startup-vaiheessa olevia pk-yrityksiä.

lue lisää

Kasvu Open 2019 on käynnistynyt!

Alueellisen Kasvupolun sijaan itäisen Uudenmaan alueen yrityksiä ohjataan saamaan sparrausta toimiala- ja teemakohtaisille Kasvupoluille, joiden haku on jo käynnistynyt.

lue lisää

Matkakivi 2017 SMAKU Porvoolle

Posintra myöntää vuosittain Matkakivi -tunnustuspalkinnon itäuusmaalaiselle matkailutoimijalle. Vuoden 2017 Matkakivi luovutettiin uudelle haltijalleen SMAKU Porvoolle Taidetehtaalla 5.4.2018. 

lue lisää

Porvoon Tulostakomot käynnistyvät

Järjestämme yhteistyössä Haven Porvoon kanssa alueemme yrittäjille neljä digitaaliseen markkinointiin ja myyntiin keskittyvää koulutusta. Koulutukset ovat veloituksettomia.

lue lisää

GDPR-koulutus täytti Vanhan pappilan

Maanantaina 26.2. pidetty ajankohtainen GDPR-koulutus täytti Porvoon Tuomiorovastin pappilan alueen yrittäjistä ja asiantuntijoista. Linkki koulutusmateriaaliin löytyy artikkelin lopusta.

lue lisää

Matkakivi kiertää jälleen

Etsimme jälleen Matkakivelle kotia. Vuosittain eteenpäin vierivä Itä-Uudenmaan matkailualan tunnustuspalkinto myönnetään yritykselle tai henkilölle, joka on toimillaan parhaiten edistänyt itäisen Uudenmaan matkailualan hyvinvointia ja menestystä.

lue lisää

Maahanmuuttajien integraatio

Tammikuun alussa pidettiin Porvoossa ensimmäinen keskustelutilaisuus, jonka tavoitteena oli käynnistää mahdollista yhteistyötä uusien ratkaisuehdotusten löytämiseksi maahanmuuttajien työllisyyden ja yrittäjyyden tukemiseksi itäisellä Uudellamaalla.

lue lisää

Posintran suositteluluku erinomainen

Kysyimme asiakkailtamme ja sidosryhmiltämme loppuvuonna 2017, miten he kokevat palvelumme ja sen erilaiset elementit. Halusimme tietää, missä olemme onnistuneet ja mitä meidän pitäisi parantaa.

lue lisää

Haluamme palvella sinua paremmin

Posintran vuosi 2017 sai tänään loppuhuipennuksensa. Naulasimme projektipäällikkö Henrin toimesta viikko sitten saamamme laatusertifikaatin toimiston seinälle, jossa se on sekä henkilöstömme että asiakkaidemme nähtävillä. Kyseessä on ISO9001 sertifikaatti, jonka myötä haluamme palvella asiakkaitamme jatkossa entistä paremmin.
 

lue lisää

Uusi Yrittäjästä työnantajaksi -palvelu

Oletko yrittäjä tai toimit toiminimellä Uudellamaalla tai Lapissa ja sinulla ei vielä ole muita työntekijöitä kuin sinä itse? Onko yrityksesi ollut toiminnassa vähintään kuusi kuukautta? Jos vastasit molempiin kyllä, voit nyt ottaa uuden veloituksettoman Yrittäjästä työnantajaksi -palvelun käyttöösi.

lue lisää

Duunitehdas 2018

Rekrytointitapahtuma DuuniTehdas valtaa jälleen Porvoon Taidetehtaan 6.2.2018 klo 10 –15.30. DuuniTehtaassa vierailee yleensä yli 4000 kävijää ja noin 50 työnantajaa sekä itäisen Uudenmaan keskeisimmät oppilaitokset. Tällä hetkellä tapahtumassa on avoimia työpaikkoja noin 1200.

lue lisää

Loviisan Laivasillalla tapahtuu

Loviisan Laivasillan vierassatamassa on tehty syksyn aikana paljon kunnostustöitä. 30MILES -hankkeen tuella sataman viihtyisyyttä on parannettu mm. rannan...

lue lisää

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.