”Bra sysselsättning är att lyssna, respektera och att ställa rätt frågor. Den lever på nätverk och njuter av kamratstöd och stressfria möten. Stödet för arbetssökande portioneras ibland med sked, ibland med slev och det erbjuds i rollerna som sparrare, idécoach och möjliggörare. Sysselsättning är att värdesätta individualitet och att utnyttja social gemenskap. Sysselsättning är samarbete.”

 

Kring dessa tankar byggs PALKO-projektets slutrapport upp. I rapporten presenteras fyra modeller för sysselsättning som identifierats i projektet:

  1. Arbetssökningstjänst med nätverkets kraft
  2. Arbete och arbetare möts
  3. Hitta jobb med hjälp av kamratstöd och coaching
  4. Arbetssökanden på sin egen väg

 

I PALKO-projektet, som avslutades 31.8 och som delfinansierats av Europeiska socialfonden, fick arbetssökande stöd i praktiska arbetssökningsfärdigheter och möjligheten att lära känna och nätverka med potentiella arbetsgivare. De fick nya synvinklar på arbetssökandet och en coach som stöd i arbetssökandets utmaningar. Samtidigt byggdes i Borgå och Lovisa upp ett tjänstenätverk för sysselsättning, vars samarbete fortsätter och utvecklas även efter projektet – för arbetssökandens bästa!

 

Bekanta dig med rapporten på adressen https://julkaisut.haaga-helia.fi/hyvaa_tyonhakua/

 

Hälsningar från PALKO-teamet,

Anne, Anu och Maria

 

PALKO-projektet genomfördes av Posintra Oy och yrkeshögskolan Haaga-Helia under tiden 1.9.2017–31.8.2019.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.