Bokföringsbyrå SisUkko grundades genom att köpa upp affärsverksamheten från en företagare som gick i pension, på så sätt fick man en stor del av kundkretsen på köpet. De nya företagarna Eero och Sanna Lehto fick ett tips av sin lärare på Point Collage att det lönar sig att vara i kontakt med Posintra och i februari 2017 började man tillsammans förbereda sig för grundandet av ett företag.

– Det behövdes informations om det mesta: finansiering, beskattning, generationsskifte. Från Posintra hittades nästan alla svar, samarbetet fungerade bra och det fanns ingen jobbig byråkrati. Vi skötte allt per e-post eller under möten och om vi hade brådskande frågor kunde vi ringa dit, berättar Eero Lehto.

– Det bästa är att vi har jobb, att vi får jobba, utropar Eero Lehto glatt, och att vi kan bestämma våra arbetstider själva, när vi har två små söner. Han syftar på Sisu och Ukko, som också förekommer i namnet på bokföringsbyrån.

Företaget har funnits sedan oktober 2017 och de första månaderna har gått bra. Till och med så bra att det börjar vara aktuellt att anställa sin första anställda.

 

Yrittäjät Eero ja Sanna Lehto, tilitoimisto SisUkko.

Entreprenörer Sanna och Eero Lehto, bokföringsföretaget SisUkko.

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.