– Hösten har börjat fint och entreprenörskapet i alla dess olika former är av intresse, säger Posintras utvecklingschef Peter Backman.

– När coronasituationen nu gradvis lättar, kan man igen inom nyföretagarrådgivningen skönja en tro på framtiden, nya typer av idéer och arbetsglädje, fortsätter Backman.

Spektrumet av branscher hos de nya företag som växer fram i Borgå och Lappträsk är fortfarande varierat.

– Hos de företag som har etablerats sedan början av augusti ligger tonvikten på byggbranschen och även på välbefinnande- och olika sporttjänster. Många är intresserade av att testa på företagande som bisyssla och av att köpa och utveckla befintliga företag, menar Tanja Mikkeli från Posintras företagsrådgivning.

– Vår online tidsreservering har också blivit väl emottagen och har utnyttjats av kunderna. Tider till både rådgivningen för nystartade företag och till tjänsterna för etablerade företag bokas i jämn takt via vår webbplats, fortsätter Mikkeli.

Företagsrådgivning ges fortfarande främst på distans, antingen via telefon eller videokonferenser. Så småningom ökar även rådgivningsmötena ansikte mot ansikte, beroende på vad kunderna önskar.

– Det känns fint att vi igen tryggt kan börja träffa kunder, antingen i våra utrymmen på Lundagatan eller på kundens kontor, konstaterar Backman, och uppmanar var och en att gärna kontakta Posintra om man funderar på entreprenörskap eller företagets situation.

– Det lönar sig att utnyttja vår opartiska och kostnadsfria experthjälp så snart idén om entreprenörskap föds. Sparring med en utomstående och tillförlitlig information tillför ens egna beslut ökad säkerhet, avslutar Backman och Mikkeli.

 

Visste du detta?

  • Posintra fungerar som nyföretagscentrum i Östra Nyland och ger kostnadsfri rådgivning till personer som planerar att starta företag i Borgå och Lappträsk
  • Nyföretagarcentret har som uppgift att främja framväxten av hållbar företagsverksamhet i Finland. Företagsrådgivningen är kostnadsfri, konfidentiell och öppen för alla.
  • Aktuell information om allt du behöver tänka på när du startar ett företag finns i Guide för blivande företagare som publiceras av Finlands Nyföretagscentrum.
  • Om du har en IDÉ kan du med hjälp av 500 tecken låta testa den hos en av Nyföretagscentrets rådgivare och får svar på ditt e-postmeddelande under följande arbetsdag.

 

POSINTRAS TJÄNSTER FÖR NYA FÖRETAGARE 

 

LÅT TESTA DIN IDÉ MED HJÄLP AV IDÉKNAPPEN

 

STARTA EGET -GUIDEN

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.