Vi samlar för närvarande  ihop en ny företagsgrupp för att andvända det finansieringsalternativ som erbjuds för landsbygdsföretag. Det här blir nu Posintras femte företagsgrupp. Företagsgrupper gör det möjligt för dej att utveckla av ditt eget företag tillsammans med andra, med betydligt mindre ekonomisk och tidsmässig investering än om du skulle göra det ensam. Det här är en möjlighet för dig som landsbygdsföretagare om du stävar efter att främja ansvarfullt företagande i din verksamhet I den här företagsgruppen deltar du i 

 

  • workshops om företagsansvar och ansvarsfull kommunikation,  
  • får en koldioxidavtrycksberäkning för ditt företag och dina produkter/tjänster av en expert. Experten ger också förslag på hur du kan förbättra företagets koldioxidavtryck. Eller så kan du delta i workshop där du lär dej räkna ut ditt företags koldioxidavtryck och räkna ut det med hjälp av experten.
  • Dessutom blir du en del av ett nätverk av entreprenörer och får möjlighet att utveckla din idé med stöd av dem och företagsanpassad rådgivning. Gruppen har plats för max 10 företag. 

 

Vad är en företagsgrupp?
En företagsgrupp är ett effektivt sätt att, i en grupp, utveckla företagets verksamhet. Programmet innehåller både gemensamma utvecklingsåtgärder och företagsspecifika. Den här företagsgruppen erbjuder alla deltagare en halt år lång helhet med information, rådgivning och nätverkande. I Posintra samlar vi gruppen och leder resan. Vi kallar in experter inom det gemensamma temaområdet. Företagen betalar en egen finansieringsandel men landsbygdsfinansieringen täcker över hälften av del av kostnaderna. När gruppen formats söker Posintra om finasieringen. Projetets administration och redovisning sköts av Posintra. 

 

Vad får du av företagsgruppen?

Lägesbild: Vad gör ditt företag redan som är hållbart och ansvarfullt? Inom vilka områden som företagsansvar vill du utveckla ditt företag? Tillsammans ser vi på ditt företag och hur ansvarsfull verksamheten är. 

Stöd och information: Behöver du hjälp med att utveckla ditt företags ansvarstagande? I en gemensam workshop kan du förbättra din kunskap om företagsansvar och tydliggöra ditt företags mål och mätvärden för ansvarstagande.

Konkretisering: Vad är ditt företags eller din service koldioxidavtryck just nu och hur kan du minska det genom olika åtgärder och insatser? Vi gör en koldioxidavtrycksberäkning för ditt företag tillsammans med en expert eller så väljer du att göra det själv tillsammans med experten. Experten ger dig förslag på nästa steg.

Hjälp med marknadsföring: Hur kan du kommunicera ansvarsfullhet? Hur skall målgruppen som är intresserade av ansvarfrågor hitta dej? Hur kan du inspirera kunder att tänka mera ansvarfullt? I en gemensam workshop har du möjlighet att tillsammans med en expert skapa en innehållsplan för företagets kommunikation om ansvarsfullt företagande.

Företagsspecifik rådgivning för utveckling av hållbar verksamhet: Vilka nya möjligheter kan den gröna övergången ge ditt företag? Behöver du hjälp med att produktanpassa en ny produkt eller tjänst? Eller behöver du företagsanpassad coachning för att utveckla ditt företags ansvarstagande?

Nätverksstöd: Vad kämpar andra med? Vad kan du lära dig av andra, och vad kan du själv bidra med i nätverket? Bygg upp ditt eget nätverk för att hämta ny inspiration.

 

Är du intresserad? Vilka utvecklingsfrågor har du just nu på bordet?
Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss och  underar tillsammans om företagsgruppen skulle passa dig.

Du kan också ringa Jenni, som leder gruppen: Jenni Lähtevänoja, , 040 183 7917 eller Annika: Annika Weckman, +358 50 308 4388

Posintras företagsgrupper söker finansiering från SILMU rf. Du kan bekanta dig med landsbygdsfinansieringen på Ruokavirasto-webbplatsen

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.