Marie Fabricius, expert på hälsofrämjande inredning, fick stöd av tjänsten Företagshjälp för att starta upp sin företagsverksamhet på nytt. ” Jag har fått så bra och professionell hjälp att jag gärna rekommenderar tjänsten även till andra.”

I våras beslöt sig Graceful Living Designern Marie Fabricius för att starta upp sitt företag på nytt efter en lång paus.

Företaget som fokuserar på inredning som främjar hälsa och välmående grundades år 2010. Företagsverksamheten hade först krympt till deltid och sedan helt tynat bort.

Nu var Fabricius redo att bli företagare igen.

– Ni kan ju gissa hur det gick med den saken, säger Fabricius och syftar på coronapandemin som gjorde att hela ekonomin plötsligt stannade av.

Drömmarna om företagandet sattes på is tills Fabricius hörde talas om tjänsten Företagshjälp.

– Den var precis den knuff jag behövde för att komma framåt.

 

En företagare behöver stöd och uppmuntran

– Det var en ögonöppnande upplevelse att få företagshjälp. Världen har förändrats helt sedan jag grundade mitt företag och arbetade aktivt som företagare, säger Fabricius.

Av Företagshjälp-tjänsten fick Fabricius bland annat baskunskaper i att grunda och driva ett företag, hjälp med att fylla i blanketter och ansökningar och att sälja in och prissätta sina tjänster.

– Företagsrådgivarna har massor av sakkunskap och know-how som jag inte har. Jag fick många nya idéer att tänka på.

Förutom information av mera teknisk natur fick Fabricius stöd och uppmuntran.

– Det låter kanske löjligt, men när man driver ett företag ensam och har varit borta från företagarkretsarna ett tag, behöver man bekräftelse. Alla människor jag mötte via Företagshjälp-tjänsten var vänliga och uppmuntrande. Jag kände att de verkligen tog hand om mig.

– Jag är värdefull, trots att jag bara är ett litet enkvinnasmikroföretag, skrattar Fabricius.

 

Dagens samhälle behöver mig

För närvarande ser framtiden positiv och ljus ut för Fabricius företag.

– Jag tror att jag kommer att kunna starta mitt företag senast i början av nästa år.

Företaget kommer bland annat att erbjuda hälsofrämjande inredningsrådgivning, energistädningar och inredning av företagslokaler och privatpersoners hem. Ekologiska och hälsosamma produkter samt återvinning ligger i fokus för all planering.

Dessutom ordnar Fabricius kurser och workshopar med teman som energigivande inredning, användning av färger och hur man gör en hemtrevnadskarta.

– Dagens samhälle behöver sådana tjänster som jag erbjuder för att vi ska må bättre både på individnivå och kollektivt.

Tack vare Företagshjälp-tjänsten fick Fabricius möjlighet att koncentrera sig på sin kärnkompetens.

– Jag hade inte klarat av att ta reda på allt det här på egen hand, säger hon och suckar.

– Jag kommer absolut att använda mig av den här möjligheten även i framtiden. Jag har fått så bra och professionell hjälp att jag gärna rekommenderar tjänsten även till andra!

 

Marie Fabricius, Yritysapu

– Du behöver inte göra allting själv bara för att du är ensamföretagare, konstaterar Graceful Living Designern Marie Fabricius.

 

Företagshjälp projektet är finansierat av Nylands förbund via Finansiering i krissituation i Nyland (UKRI). Projektet förverkligas av Posintra Oy, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke samt Novago Företagsutveckling Ab. Samarbetspartner är Nylands TE-byrå.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.