Hyvinvointia edistävän sisustustamisen asiantuntija Marie Fabricius sai Yritysapu-palvelusta tukea yritystoimintansa uudelleenkäynnistämiseen. ”Olen saanut niin hyvää ja ammattimaista palvelua, että suosittelen tätä mielelläni muillekin.”

Viime keväänä Graceful Living Designer Marie Fabricius päätti pitkän tauon jälkeen avata yrityksensä.

Kokonaisvaltaista hyvinvointia edistävään sisustukseen keskittynyt yritys oli perustettu vuonna 2010, mutta yritystoiminta oli hiipunut ensin osa-aikaiseksi ja lopulta kokonaan.

Fabricius oli valmis hyppäämään jälleen yrittäjän saappaisiin.

– Arvaahan sen, miten siinä kävi, Fabricius sanoo ja viittaa koronapandemiaan, joka pysäytti talouden rattaat kerralla.

Haaveet yrittäjyydestä hautautuivat, kunnes Fabricius kuuli Yritysapu-palvelusta.

– Se oli juuri se työntö, jota tarvitsin päästäkseni eteenpäin.

 

Yrittäjä kaipaa tukea ja kannustusta

– Yritysavun saaminen oli silmiä avaava kokemus. Maailma on muuttunut täysin siitä, mitä se oli, kun perustin yritykseni ja toimin aktiivisesti yrittäjänä, Fabricius sanoo.

Yritysapu-palvelusta Fabricius sai muun muassa perustietoa yritystoiminnan perustamisesta ja pyörittämisestä, apua lomakkeiden ja hakemusten täyttämiseen sekä palvelujen paketoimiseen ja hinnoitteluun.

– Yritysneuvojilla on valtavasti asiantuntemusta ja tietotaitoa, jota minulla ei ole. Sain paljon uusia ideoita mietintämyssyyni.

Teknisemmän tiedon lisäksi Fabricius sai tukea ja kannustusta.

– Kuulostaa ehkä hassulta, mutta kun pyörittää yritystään yksin ja on ollut niin kauan poissa ympyröistä, kaipaa vahvistusta. Kaikki Yritysavun kautta kohtaamani ihmiset olivat ystävällisiä ja rohkaisevia. Tunsin, että minusta oikeasti pidetään huolta.

– Olen arvokas, vaikka olen tällainen yhden naisen mikroyritys, Fabricius naurahtaa.

 

Nyky-yhteiskunta tarvitsee minua

Tällä hetkellä Fabriciuksen yrityksen tulevaisuus näyttää positiiviselta ja aurinkoiselta.

– Uskon, että ensi vuoden alkupuolella viimeistään saan yritykseni käynnistettyä.

Yritys tulee tarjoamaan muun muassa hyvinvointia edistävää sisustusneuvontaa, energiasiivouksia ja yritystilojen ja yksityishenkilöiden kotien sisustamista. Kaikessa suunnittelussa suositaan ekologisia ja terveellisiä tuotteita sekä kierrätystä.

Lisäksi Fabricius järjestää kursseja ja työpajoja, joiden teemana on esimerkiksi voimaannuttava sisustus, värien käyttö ja kodikkuuskartan tekeminen.

– Nyky-yhteiskunta tarvitsee sellaisia palveluja, joita minä tarjoan, jotta me sekä yksilötasolla että kollektiivisesti voisimme paremmin.

Yritysapu-palvelun ansiosta Fabricius sai mahdollisuuden keskittyä ydinosaamiseensa.

– Ei minulla olisi ollut voimia lähteä selvittämään tätä kaikkea yksin, hän huokaisee.

– Käytän ehdottomasti tätä mahdollisuutta tulevaisuudessakin. Olen saanut niin hyvää ja ammattimaista palvelua, että suosittelen tätä mielelläni muillekin!

 

Marie Fabricius, Yritysapu

– Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin, vaikka onkin yksinyrittäjä, Graceful Living Designer Marie Fabricius tietää.

 

Yritysapu-hankkeen päärahoittaja on Uudenmaan liiton myöntämä Uudenmaan Kriisirahoitus (UKRI). Hankkeen toteuttajia ovat Posintra Oy, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke ja Novago Yrityskehitys Oy. Yhteistyökumppanina toimii Uudenmaan TE-toimisto.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.