Karta Otillgänglig

Päivämäärä/Aika
01/06/2022
17:00 - 19:00

Tapahtumatyyppi


Kunder och klimat förutsätter att också företagaren känner ansvar för en hållbar utveckling. Men hur kommer man i gång? Stora företag har större resurser men vad kan ett mindre företag göra? På vilket sätt kan det vara till fördel för affärsverksamheten att beakta hållbarhetskraven? 

 

Posintras, Borgå Företagares och Borgå stads gemensamma evenemangsserie söker svar på frågor med anknytning till företagsverksamhet och hållbar utveckling. Serien inleds med Posintras Resultatsmedja 1.6. och omfattar totalt tre delar:

 • Posintras Resultatsmedja 1.6: Varför måste också företagen ta ansvar för en hållbar utveckling? Vilka möjligheter är kopplade till ansvarsfullhet och vilka är riskerna om hållbarhetsfrågorna försummas? Hur tänker och agerar kunderna?
 • Borgå Företagares evenemang på Företagardagen 5.9: Hur kommer man i gång med att utveckla sin affärsverksamhet i en mer hållbar riktning? Hur gör man det och med vilka verktyg? Hur har andra gjort och hur lyckades de?
 • Borgå stads arrangemang 16.11: Hur syns målen för en hållbar utveckling i de offentliga anskaffningarna? Vad bör företagaren veta – och vad måste den upphandlande tjänstemannen veta?

 

Gör hållbarhetsansvar till en integrerad del i din egen affärsverksamhet – Välkommen till Posintras Resultatsmedja 1.6!

 

Du är välkommen att starta företagets hållbarhetsresa från Posintras Resultatsmedja – eller du är kanske längre hunnen men söker nya idéer och andra likasinnade. I Resultatsmedjan hör vi intressanta inlägg och åsikter om företag och hållbarhetsansvar. Möt upp, vi tillbringar kvällen i renoverade Sparres trivsamma lokal på taknivå.

 

 • Keynote-inlägg: verkställande direktör och grundare Seija Lukkala, Globe Hope Oy. Seija är en hållbarhetens pionjär bland finländska företagare och leder Globe Hope som hon grundade så tidigt som 2003. Globe Hope utmanar modevärldens normer genom att tillverka tidlös design av restmaterial och återvunna textilier.
 • Experterna på intervjubänken: Varför ska man gå mot hållbarhetsansvar – och hur? Vilka möjligheter för företagaren döljer sig i denna process?
  • verkställande direktör Seija Lukkala, Globe Hope Oy
  • hållbarhetsexpert Anne Vanhala, Centralhandelskammaren
  • nationalekonom Petri Malinen, Företagarna i Finland
  • företagsutvecklare Annika Weckman, Posintra
 • Affärsmodellscanvas för hållbar utveckling: lär känna Posintras smidiga verktyg som snabbt synliggör hållbarhetsströmmarna i ditt eget företag.

 

Tid: onsdag 1.6. Programmet börjar kl. 17.30, Kaffe/te, smoothie och ett lätt kvällsmål står framdukat från kl. 17
Plats: nyrenoverade Hotell Sparre, Biskopsgatan 34, Borgå

Anmäl dig senast 24.5. (Tiden för anmälning har gått ut)

 

 

 

Seija Lukkala, VD för Globe Hope Oy

Seija Lukkala är VD för Globe Hope Oy som utmanar modevärldens konsumptionsnormer.

 

 

Porvoon Yrittäjät - Borgå Företagare

Karta Otillgänglig

Päivämäärä/Aika
01/06/2022
17:00 - 19:00

Tapahtumatyyppi


Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.