Tisdagen 6.2.2018 fyllde Donfabriken som ordnades av Nylands TE-central, Posintra Oy och Borgå stad än en gång Konstfabriken i Borgå. Evenemanget besöktes av över 4000 besökare. Bland dessa fanns både unga som letade efter sommarjobb och studieplatser, erfarna yrkesmänniskor med en lång arbetskarriär bakom sig, och folk som ville byta bransch. Cirka 50 arbetsgivare deltog i evenemanget och tusentals arbetsplatser fanns till påseende. Denna gång kunde glädjande många arbetsgivare också erbjuda arbete åt ungdomar som ännu inte fyllt 18 år. Förutom arbetsgivarna deltog också 11 av områdets läroanstalter.

PALKO – sysselsättningstjänsteförsöken i Borgå och Lovisa och Edupols Duuniväylä-projekt hade en gemensam presentationspunkt vid evenemanget. Där presenterades projektens verksamhet och tjänsteutbud för arbetssökande och övriga intresserade. Presentationspunktens besökare var speciellt intresserade av möjligheten att få personligt stöd samt hjälp vid arbetssökandet, och av de stora, regionala företagsnätverken som PALKO-projektet erbjuder. Genom att utnyttja dessa kan arbetssökande t.ex. hitta gömda arbetsplatser.

Donfabriken besöktes av en jämn ström av besökare från morgonen ända till eftermiddagen. Mest populär bland besökarna var arbetsgivarnas sal, som konstant var fylld av ivriga arbetssökande. Många av besökarna hoppades hitta en arbetsplats på ort och ställe. Det finns helt klart ett stort behov av Donfabriken-evenemanget och i fortsättningen behövs det ännu flera arbetsgivare som kan erbjuda arbetsplatser.

 

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.