Anni Tikkanen, Dance with Anni: ”Olen saanut Luotsista näkökulmia, joita en olisi osannut ajatellakaan”

Ekstaattisen tanssin vetäjä Anni Tikkanen haluaa rakentaa Porvooseen päihteettömän tanssiyhteisön ja jakaa vapaan tanssin ilosanomaa. Luotsi-hankkeesta Tikkanen on saanut vertaistukea ja varmuutta yrityksensä perustamiseen.    

Idea oman yrityksen perustamiseen syntyi tammikuussa 2022. 

– Tulin sellaiseen pisteeseen, että se on nyt tai ei koskaan. On vain aloitettava oman jutun tekeminen, Anni Tikkanen kertoo. 

Tikkanen oli harrastanut vuoden ajan ekstaattista tanssia, joka oli mullistanut hänen elämänsä. 

– Ekstaattisesta tanssista oli tullut merkittävä osa kasvutarinaani. Olin aiemmin kehollisesti lukossa ja epävarma itsestäni, ja tanssi ja luova liike vapautti minussa jotain, hän kertoo. – Halusin alkaa tarjota samanlaisia kokemuksia muille. 

Vapaata ja luovaa liikettä – tanssi kuin kukaan ei näkisi

Ekstaattisessa tanssissa ei noudateta koreografioita eikä tiettyjä askelkuvioita. Siinä saa tanssia juuri niin, miten itse haluaa.  

– Ideana on kuunnella omaa kehoa ja keskittyä vain itseensä. Täällä ei ole väliä, mitä muut ajattelevat. Voi pitää hauskaa tai vaikka huutaa tai itkeä, jos siltä tuntuu. Ilmapiiri on salliva, Tikkanen kertoo. 

Taustalla soivat ohjaajan valitsemat kappaleet, joiden tempo vaihtelee nopeasta rauhalliseen. 

– Musiikki ohjaa matkalle, joka herättelee erilaisia fiiliksiä. Kerros kerrokselta tanssija alkaa vapautua ja ajatukset vievät kuin toiseen maailmaan. Kaikki muu ympäriltä unohtuu, Tikkanen selittää. 

Stressi vähenee, mieli kirkastuu ja kunto kohenee. 

– Musiikilla ja tanssilla on parantava ja vapauttava voima. Se herättää luonnollisesti hyvänolon hormoneja ja täyttää energialla. 

Haaveena päihteetön vapaan tanssin yhteisö

Tikkasen haaveena on jakaa vapaan tanssin ilosanomaa ja rakentaa Porvooseen tanssiyhteisöä.

– Haluan, että muutkin voivat löytää ekstaattisen tanssin hyödyt ja että tänne syntyy paikka, jossa kaikenlaiset ihmiset saavat tanssia ihan omalla tyylillään. 

Taustalla on myös toive tuoda Porvooseen päihteetöntä kulttuuria. 

– Alkoholi vie kauemmas itsestä, tanssi tuo lähemmäs. On aivan eri asia tanssia esimerkiksi baarissa kuin täällä, Tikkanen selittää.  

Tukea haaveittensa toteuttamiseen Tikkanen on saanut Posintran Luotsi-hankkeesta. 

Hankkeessa tuetaan luovan alan yrittäjiä ja edistetään yrityksen kasvua. Luotsiin osallistuneet yrittäjät osallistuvat erilaisiin valmennuksiin ja saavat henkilökohtaista sparrausta ulkopuoliselta asiantuntijalta. 

– Olen saanut Luotsista uudenlaisia näkökulmia, joita en olisi osannut ajatellakaan. Jokaisesta tapaamisesta on jäänyt jotain käteen, Tikkanen kertoo. 

Yksi hankkeen suurimmista anneista on Tikkasen mukaan ollut muihin yrittäjiin tutustuminen. 

– Olen kohdannut huipputyyppejä ja saanut jakaa heidän kanssaan tätä omaa juttuani. Ei tarvitse yksin pakertaa. Matka on ollut tähän asti huikea!

 

LUOTSI – Yritysten muutoskyvykyyttä vahvistamassa -hanke on Posintran ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke ja Novago Yrityskehitys Oy toteuttama yhteishanke. Posintran osa-hankkeen kohderyhmänä ovat yrittäjät, joiden toimipaikka on Porvoo, Askola, Myrskylä tai Pukkila. Hankkeen päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto, rahoituksen myöntäjänä Hämeen ELY-keskus. Hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksesta, osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Luotsi-logot

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.