15.4.–18.4.2024 Brysselissä järjestettävä Maailman kiertotalousfoorumi (World Circular Economy Forum, WCEF) on Sitran järjestämä, maailman johtava kiertotalouden tapahtuma päättäjille, asiantuntijoille ja sijoittajille ympäri maailman. Posintra on mukana tapahtumassa tuomassa esille STRIIM-projektia ja Porvoossa tehtävää ilmastotyötä, jota se osaltaan edistää yhteistyössä kaupungin ja yksityisen sektorin kanssa.

Posintra kertoo WCEF:n kiihdyttämösessiossa 17.4. STRIIM-hankkeessa tehtävästä julkisen ja yksityisen sektorin välisestä yhteistyöstä

Suomi esittelee näyttävästi kiertotalousinnovaatioita ja yhteistyömalleja Maailman kiertotalousfoorumissa. Sitran ja Uudenmaan liiton kutsumana Posintralla on ilo ja kunnia olla mukana edustamassa Porvoota ja STRIIM-hanketta yhteistyökumppaneineen tämän vuoden tapahtumassa.

Suomen aiheina pohjoismaista kiertotalousosaamista esiin nostavassa Nordic Circular Hotspotin kiihdyttämösessiossa on kiertotalouden menestystekijät sekä julkisen ja yksityisen sektorin välinen yhteistyö. Tilaisuus, joka on nimeltään ” The winning concept for circularity: public-private partnership”, toteutetaan hybridinä keskiviikkona 17.4. klo 14.45–16.00.

Posintra kertoo kiihdyttämösessiossa erityisesti käynnissä olevasta STRIIM-hankkeesta, jonka tavoitteena on vahvistaa uusmaalaisten toimijoiden alueellista innovaatioyhteistyötä tukien käynnissä olevaa vihreää siirtymää. Hankkeen toimintaympäristö on Porvoon Kilpilahdessa sijaitseva Pohjoismaiden suurin öljynjalostuksen ja petrokemian klusteri, jossa toimii yli 40 yritystä tarjoten yli 4000 työpaikkaa. Alue on samalla yksi Suomen suurimpia yksittäisiä CO2-päästölähteitä. Hankkeessa tavoitellaan entistä syvempää ja systemaattisempaa julkisen ja yksityisen sektorin välistä yhteistyötä, ja pilotoidaan uutta toimintamallia.

Tapahtumaan voi osallistua myös Suomesta. Seuraa tapahtumaa etänä ja ilmoittaudu mukaan kiihdyttämösession livestriimiin 17.4. klo 14.45–16.00!

Suomi esittelee tapahtuman messuosastolla uusia kiertotalouden innovaatioita ja yhteistyömalleja

– WCEF-tapahtumassa tuodaan esille suomalaista osaamista, edistetään vihreän siirtymän mahdollisuuksia sekä korostetaan muutoksen tärkeyttä ja siihen tarvittavia toimenpiteitä. – Posintra ja STRIIM-hanke ovat kiihdyttämösession lisäksi vahvasti mukana mm. Suomen messuosastolla, jossa teemana on “Finland – Local Solutions Are Born Here”, kertoo projektipäällikkö Jenni Juuvinmaa.

Osastolla esitellään muun muassa kiertotalouden liiketoimintaratkaisuja, julkisen sektorin roolia kiertotalousmurroksessa, innovaatioekosysteemejä ja materiaalien käytön murrosta. Posintran toimitusjohtaja Fredrik Presslerin mukaan WCEF-tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua kiertotalouden innovaatioihin, rakentaa yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa sekä luoda verkostoja ympäri maailman.

Suomen messuosaston ja kiihdyttämösession ohjelma on suunniteltu yhteistyössä ulkoministeriön, ympäristöministeriön, työ- ja elinkeinoministeriön, Business Finlandin, Teknologian tutkimuskeskus VTT:n, kehitysyhtiö Posintran, Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen liiton sekä Business Tampereen, Kiertotalous Pirkanmaan, Turun Ammattikorkeakoulun, Turun kaupungin ja Paimion kaupungin kanssa.

Mukana tapahtumassa on Suomesta lisäksi UM, YM, TEM, Business Finland, Uudenmaan liitto, Pirkanmaan liitto, Business Tampere, Kiertotalous Pirkanmaa, Varsinais-Suomen liitto, Turun kaupunki, Paimion kaupunki, Hämeen liitto, Päijät-Häme, VTT, Borealis, Carbofex, Wastewise group, Carbonaide, Aircohol, Twice Commerce, Make a BIM, Rester, Niimar, Verte Oy ja TREASoURcE-hanke.

 

Lue lisää WCEF:stä ja ilmoittaudu mukaan kiihdyttämösessioon livestriimiä varten!

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.