STRIIM – Alueellisen teollisen innovaatiomallin vahvistaminen

Kilpilahti yhteislogo_Kestävä tulevaisuus tehdään yhdessä

Uudenmaan liitto vaakalogo

STRIIM – Alueellisen teollisen innovaatiomallin vahvistaminen -hanke

STRIIM-hankkeen taustalla on tarve vastata vihreän siirtymän haasteisiin uudenlaisella ja tavoitteellisella tavalla. Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi EU tavoittelee hiilineutraaliutta vuosisadan puolivälissä, Suomen tavoitteena on vuosi 2035 ja Uusimaa puolestaan tähtää hiilineutraaliuteen vuonna 2030. Teollisuudella on merkittävä rooli hiilidioksidipäästöjen hillitsemisessä. STRIIM-hankkeessa tartutaan tähän tunnistettuun tarpeeseen vahvistamalla uusmaalaisten toimijoiden alueellista innovaatioyhteistyötä. Hankkeen toimintaympäristö on Porvoon Kilpilahdessa sijaitseva Pohjoismaiden suurin öljynjalostuksen ja petrokemian klusteri, jossa toimii yli 40 yritystä tarjoten yli 4000 työpaikkaa, ja ollen samalla myös yksi Suomen suurimpia yksittäisiä CO2-päästölähteitä. Neste on sitoutunut hiilineutraaliin tuotantoon vuoteen 2035 mennessä ja on aloittanut strategisen selvityksen raakaöljyn jalostamisen lopettamiseksi Porvoossa 2030-luvun puoliväliin mennessä tavoitteenaan kehittää alueesta maailmanluokan bio- ja kiertotalouskeskittymä. 


Hankkeen tavoitteet 

  • Syventää yksityisen ja julkisen tahon yhteistyötä edesauttaakseen Kilpilahden vihreää siirtymää.
  • Tukea tavoitetta kehittää Kilpilahdesta maailmanluokan bio- ja kiertotalouskeskittymä.
  • Vahvistaa yritysten tarjoamien ja tuotantoprosessien markkina- ja liiketoimintaedellytyksiä kehittämällä paikallista muovin kierrätyksen konseptia.
  • Tukea Uudenmaan kestävää kasvua ja hyvinvointia – elinvoimaa

Hankkeen toiminta-aika on 1.8.2023–31.12.2024. Projektin päärahoitus tulee AKKE – alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen määrärahasta. Hankkeen kokonaisbudjetti on 350 327 euroa. Hankkeen toteuttaja on Posintra Oy.

 

Lisätietoja: 
Projektipäällikkö Jenni Juuvinmaa
jenni.juuvinmaa@posintra.fi
+358 50 393 4736

Taidot

Lähetetty

31 elokuun, 2023

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.