Tiesitkö, että Posintran yritysneuvonnan kautta voit saada apua ja vinkkejä missä yrittäjyyden vaiheessa tahansa? Kaipasit sitten nopeaa sparrausapua tai suunnitelmaa pidemmälle aikavälille, olemme sinua varten. Yritysneuvojamme Tanja Mikkeli avaa sitä, millaista palautetta olemme asiakkailtamme saaneet. Lisäksi sekä alkavat yrittäjät että jo pidemmän aikaa yrittäjinä toimineet asiakkaamme kertovat itse, miten he ovat hyötyneet neuvontapalvelustamme ja millaista meidän kanssamme on ollut työskennellä.

Mikä yritysneuvonta? Sopiiko se minulle?

Kaipaisitko tukea yritysideallesi? Mietitkö uutta suuntaa yrityksellesi? Haluaisitko saada apua yrityksen perustamiseen? Tai oletko hukassa siitä, miten voisit vielä yrittää saada yrityksesi toimimaan? Mistä saada lisää virtaa yrittäjyyteen? Muun muassa näihin ja moniin muihin kysymyksiin tarjoaa apua maksuton, niin alkaville kuin toimiville yrityksille suunnattu yritysneuvontamme, jossa asiantuntevat neuvojamme ovat tukenasi eri yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä, pohdinnoissa ja haasteissa. Tavoitteenamme on auttaa yrittäjyyden polulla sen eri vaiheissa.

Autamme aloittavia yrittäjiä yrittäjyyden polun ensiaskeleilla hyvin monipuolisesti. Uusilla yrittäjillä kaikki lähtee liikkeelle tilanteen kartoittamisesta, jonka jälkeen tarpeen mukaan voidaan joko yhdessä tarkentaa liikeideaa, tehdä yritystoiminnasta talouslaskelmia sekä laatia liiketoimintasuunnitelma. Avustamme lisäksi rahoituksen ja vakuutusten hankkimisessa, myynti- ja markkinointikanavien haltuun ottamisessa sekä yritysten kasvusuunnittelussa. Voimme tarpeen mukaan myös ohjata asiakkaamme oikeille tahoille kansainvälistymiseen liittyvissä kysymyksissä. Neuvonta-ajat sovitaan aina asiakkaiden aikataulujen ja toiveiden mukaan, ja järjestetään joko etänä tai paikan päällä.

Neuvonta ei ole tarkoitettu pelkästään uusille yrittäjille: myös pidempään yritystä pyörittäneet voivat hyötyä palvelusta – kaipasit sitten käynnistystä tai uutta virtaa toiminnalle. Jos yritystoiminta tuntuu junnaavan tai siihen tarvitaan uutta suuntaa, voidaan liiketoimintaa kehittää yhdessä yritysneuvojan kanssa ja siirtää voimavarasi muutosvoimaksi. Myös haastavissa tilanteissa voi kääntyä Posintran puoleen: tällöin pohdimme yhdessä parhaita ratkaisuja juuri sinulle.

“Erinomainen hetki jäsennellä bisnesajatuksiaan puhumalla niistä ääneen ihmisen kanssa joka varmasti on kuullut vaikka minkälaista ideointia. Kiitos ajastanne.”*

“Puhelinkonsultaatio oli mukavan rento ja asiantunteva. Oli miellyttävä keskustella erilaisista yritystoimintaan liittyvistä aiheista.”*

Palvelun monipuolisuus yllättää

Asiakkaamme ovat meillä asioituaan usein yllättyneitä siitä, kuinka monipuolista ja eri tarpeisiin soveltuvaa apua he voivat meiltä saada. Uutena yrittäjänä neuvontaan tulleet saattavat hyödyntää palvelua myös myöhemmin, jo jonkin aikaa yrittäjänä toimineena. Monen asiakkaan mukaan palvelusta on saanut enemmän kuin mitä osasi edes odottaa.

Yritysneuvojamme Tanja Mikkeli korostaakin, että meiltä saa apua joustavasti tarpeiden mukaan, eikä kaikkea tarvitse olla valmiina ennen yritysneuvontaan saapumista – edes koko yritysideaa:

“Usein ajatellaan, että tullakseen neuvontaan pitäisi aina olla jotain pielessä tai haasteita, mutta näin ei kuitenkaan ole. Meille voi tulla myös sparrailemaan ja ideoimaan yhdessä missä yrityksen vaiheessa vaan. Voimme olla kanssakulkijana koko yrityksen elinkaaren ajan”, Tanja kertoo.

“Kiitos paljon. Sain tunteen, että joku on minun puolellani yrittäjänä, enkä ole yksin. Asioista minua enemmän tietävät tekivät huomioita tilanteestani ja kertoivat asioita, joita en tiennyt. Pääsin asioiden hoitamisessa eteenpäin. Veikkaanpa, että ilman Positraa yritykseni toiminta olisi loppunut. Nyt yritän vielä yrittää.“*

Palautetta hyvästä aluetuntemuksesta sekä aidosta halusta auttaa ja kuunnella

Tanja Mikkeli kertoo, että yritysneuvonnan asiakkailta on tullut palautetta erityisesti neuvojiemme hyvästä asiantuntemuksesta, aidosta ja lämpimästä kohtaamisesta sekä alueen yrityskentän tuntemuksesta:

“Posintralla tiedetään, millaiset markkinat Porvoossa ja lähialueilla on ja yrittäjät tunnetaan hyvin. Tällöin tiedetään myös hyvin eri palveluiden vahvuudet ja heikkoudet”.

Kiitosta on Tanjan mukaan tullut myös siitä, että tarjoamme apua ja palvelua ihan kädestä pitäen – hyvin konkreettisella tasolla. Myös monet neuvojistamme ovat saaneet henkilökohtaisesti kiitosta työstään. Meidän kanssamme käydyn keskustelun jälkeen lukot ovat avautuneet tai mieli on keventynyt, kun on saanut keskustella ja sparrata ulkopuolisen kanssa.

Porvoon seutu on monikielistä aluetta, joten meiltä saa apua kolmella kielellä: niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin. Lisäksi jokaisen neuvojan vahvimpia osaamisalueita voidaan hyödyntää joustavasti tarpeen ja tilanteen mukaan.

Muun muassa näin asiakkaamme ovat kommentoineet palvelua:

“Ihanan rauhallinen, kuunteleva ja asiantunteva asiakaspalvelu. Tuli olo, että täältä saan apua ja tukea.”*

“Selkeä, innostava, asiantunteva, kannustava palvelu! Kiitos!”*

“Mainio palvelu ja pätevät ammattilaiset ohjasivat tuoretta yritystämme loogisin askelin seuraaviin haasteisiin! Kiitos”*

“Erittäin hyvä kokemus palvelusta. Huipputyypit teillä töissä.”*

“Sain hyviä ideoita ja ystävällistä palvelua. Lisäksi asiantuntija oli hyvin perillä vähän erikoisemmasta alastani, johon suunnittelen yrittäjyyttä. Olen todella tyytyväinen palveluun.”

NPS-luku erinomainen 66,7

Myös vuoden 2023 loppupuolella teettämämme yritysneuvonnan asiakastyytyväisyyskysely antoi hyvää palautetta toiminnastamme. Net promoter score eli NPS-luku mittaa sitä, kuinka todennäköisesti asiakkaamme suosittelisivat palveluitamme muille. Skaala NPS-luvussa on -100:sta +100:aan, jolloin -100 kertoo, ettei kukaan suosittelisi yritystä ja +100 tarkoittaa, ettei yrityksellä ole yhtään asiakasta, joka arvostelisi toimintaa.

Meidän NPS-lukumme on erinomainen 66,7. Palveluitamme suositellaan siis mielellään muillekin ja asiakkaamme kokevat, että ovat saaneet meiltä arvokasta apua.

“Olisimmepa aikaisemminkin ymmärtäneet käyttää palvelujanne. Aivan upea palvelu ja huikean mukava ihminen vastassa.”*

“Tuli paljon opittua. Ehdotan tätä paikkaa kaikille uusille yrittäjille ehdottomasti.”*

Hyödyllisiä vinkkejä ja materiaaleja sekä aloittelevalle että kokeneemmalle yrittäjälle

Muistathan, että saat yrittäjänä vinkkejä ja neuvoja niin Uusyrityskeskuksen kuin meidän kauttamme. Tutustu ainakin näihin:

Kuinka voisimme auttaa juuri sinua yrittäjyystaipaleellasi? Tartu mahdollisuuteen jo tänään ja varaa aika maksuttomaan yritysneuvontaan – katsotaan yhdessä tilannettasi!

*suora lainaus asiakkaalta yritysneuvonnan palautteesta

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.