Happily – haja-asutusalueiden palvelupilotit, liikkuminen ja yhteisöt

Happily tuo palvelut kyläläisten ulottuville ja parantaa saavutettavuutta.
Happily-hankkeessa hyödynnetään digitaalisia ratkaisuja, edistetään resurssitehokkuutta ja hillitään ilmastonmuutosta. Happilyn tavoitteena on luoda myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

 

”Vie mennessä, tuo tullessas”

Happily-hankkeessa etsitään ratkaisuja

  • Miten ratkaistaan haja-asutusalueiden liikkumiseen, palveluihin sekä logistiikkaan liittyvät tulevaisuuden tarpeet, kun julkiset palvelut vähenevät?

  • Millaisia mahdollisuuksia uudet haasteet tarjoavat nykyisille ja uusille yrittäjille?

  • Millaisella yhteistyöllä ja teknologialla tulevaisuuden palveluita tuotetaan ja turvataan?

Saaristobussi-kokeilu 

Porvoossa kokeiltiin kesällä 2019 uutta lähimatkailukonseptia, Saaristobussia (Skäribussen), joka on osa Happily-hanketta. Miten kokeilu lopulta meni?

Lue artikkeli tästä

Kesän kokeilun jälkeen startattiin syksyllä Saaristobussin kehittämisyhteistyö yhdessä Porvoon Haaga-Helian aikuisopiskelijoiden kanssa. Service Design -kurssille osallistuneista opiskelijoista kaksi tiimiä innovoi ryhmissä, miten Saaristobussia oheispalveluineen voisi jalostaa vuodelle 2020. Opiskelijat esittelivät ensimmäisiä ehdotuksiaan Innocamp -tilaisuudessa 21.10.2019.

Tutustu opiskelijaryhmien ehdotuksiin:

 

 

Happilyn Palvelut maalle -pilotin toteuttaja on Coreorient Oy

Coreorient valittiin toteuttamaan kokeilu, joka tarjoaa käytännön ratkaisun haja-asutusalueen asukkaiden ja heidän tarpeidensa sekä palveluntuottajien ja palvelujen kohtaamiseen. Jos haluat mukaan kokeiluun, ota yhteyttä: Harri Paloheimo, , puh: 050 483 6388. 

Palvelupilotin suunnitteluaineistoa

Keväällä 2019 toteutettiin yhteistyössä Haaga-Helian ammattikorkeakoulun opiskelijoiden kanssa palvelumuotoiluprojekti hankkeessa toteutettavan kokeilun määrittelemiseksi. Aineistot löytyvät alla olevista linkeistä.

 

 

Yrittäjä, tuotatko tai haluaisitko tuottaa palveluja Itä-Uudenmaan haja-asutusalueille?

Oletko kiinnostunut verkostomaisesta yhteistyöstä Porvoon ja Loviisan alueen pk-yritysten kanssa? Tutustu Happily-hankkeeseen ja ole yhteydessä, mikäli sinulla on idea tai halua yhteistyöhön.

 

 

Etsitkö uutta ammattia, ehkä osa-aikaista? Sinustako taksinkuljettaja?

Taksinkuljettajan työ on itsenäistä ja vaihtelevaa. Työaikoihin ja työ¬määrään voit itse vaikuttaa. Ala tarjoaa myös kilpailukykyisen palkan. Pidimme taksialan info- ja rekrytointitilaisuuden Porvoossa 22.5.

Mikäli olet kiinnostunut alasta tai haluat tietää Happily-hankkeesta lisää, ole yhteydessä projektipäällikkö Arto Varikseen, p. +358 50 526 2898,

 

Lisätietoa Happily-hankkeen sivulta

 


Kiinnostuitko?

Yrittäjä, jos tuotat tai haluaisit tuottaa palveluja Itä-Uudenmaan haja-asutusalueille ja olet kiinnostunut verkostomaisesta yhteistyöstä Porvoon ja Loviisan alueen pk-yritysten kanssa, ole yhteydessä Happily-hankkeen projektipäällikkö Arto Varikseen.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.