HAPPILY – Haja-asutusalueiden palvelupilotit, liikkuminen ja yhteisöt

Happily-hanke logo

 


 

HAPPILY – Haja-asutusalueiden palvelupilotit, liikkuminen ja yhteisöt

Miten ratkaistaan haja-asutusalueiden liikkumiseen, palveluihin sekä logistiikkaan liittyvät tulevaisuuden tarpeet, kun julkiset palvelut vähenevät? Millaisia mahdollisuuksia uudet haasteet tarjoavat nykyisille ja uusille yrittäjille? Ja millaisella yhteistyöllä ja teknologialla tulevaisuuden palveluita tuotetaan ja turvataan?

Happily-hanke tukee Porvoon ja Loviisan alueen pk-yrityksiä verkostomaisen yhteistyöhön kehittämällä markkinavuoropuhelua valtakunnallisten logistiikka-alan toimijoiden kanssa. Hankkeessa rekrytoidaan uusia yrittäjiä maaseudun palveluyrittäjiksi valmennuksen ja koulutuksen avulla. Hankkeessa tunnistetaan tulevaisuuden palvelu- ja turvallisuustarpeen muuttujia tavara- ja logistiikkaratkaisuiksi haja-asutusalueiden asukkaiden liikkuvuus- ja palvelutarpeen yhteensovittamiseksi.
Hankkeessa tutkitaan myös julkisesti tuettujen kuljetusten saamista kaupallisesti tarjottavien palvelujen yhteyteen. Ratkaisuyhtälöiden muodostamisessa käytetään käytössä olevia teknologisia sovelluksia ja automatisoituja ratkaisuja, jotka tunnistavat mobiililaitteet, tabletit sekä kannettavat tietokoneet.

Happily-hankkeessa muodostetaan käsitys uuden liikennepalvelulain ja voimassa olevan uusitun hankintalain tuomista liiketoimintamahdollisuuksista Itä-Uudenmaan haja-asutusalueilla, selvitetään liikennepalvelulain vaikutuksia maaseudun liikkumiseen sekä reagoidaan tavara- ja logistiikkaratkaisuissa uusin toimenpitein mahdollisiin lain negatiivisiin vaikutuksiin.

Eri ratkaisuyhtälöistä soveltuvimmat pilotoidaan. Etukäteen tunnistettuja kokonaisuuksia on kaksi: Ensimmäisessä pilotoidaan logistiikkaratkaisu, jossa palvelun tarvitsijat ja pk-yritykset yhdistetään teknologiaa hyödyntämällä. Toisessa pilotissa edistetään liikkumispalvelujen käyttöönottoa tarjoamalla liikenteen reaaliaikaista tilannekuvaa.

Happily-hankkeen tavoitteena on parantaa resurssi- ja energiatehokkuutta yhdistelemällä erilaisia kuljetustarpeita. Myös lähialueilla työllistäminen edesauttaa pitkällä aikavälillä hiilijalanjäljen pienentämistä.Hankkeella on merkittävä rooli paikallisen logistiikka- ja palvelusektorin kestävään kehittämiseen. Paikallisen elinkeinorakenteen kestävä kehittäminen mahdollistaa osaltaan maaseutu- ja kyläkulttuurin säilymistä. Voit seurata Happily-hankkeen ajankohtaisia asioita osoitteessa posintra.fi/happily.

Happily-hanke toteuttaa Uusimaa-ohjelman 2.0 Helposti liikkeelle, varmasti perille -tavoitetta etsimällä ratkaisuja pienten tavara- ja matkustajavirtojen kuljettamiseen keskusten ulkopuolella. Älykkään erikoistumisen strategian Smart Citizen -kärkikokonaisuutta toteutetaan pilotoimalla data- ja asiakaslähtöisiä palvelujärjestelmiä osana näitä ratkaisuja.

Hankkeen päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto EAKR. Hankkeen toteutusaika on 1.8.2018- 30.4.2020. Hankkeen budjetti on 209 880 €.

Lisätietoja:

Arto Varis, projektipäällikkö
+ 358 50 526 2898

 

Taidot

Lähetetty

22 elokuun, 2018

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.