Happily – servicepiloter, mobilitet och samhällen i glesbebodda områden

Happily hämtar tjänster till glesbygdsinvånarna och förbättrar tillgängligheten.
Happily-projektet utnyttjar digitala lösningar, främjar resurseffektiviteten och bromsar klimatförändringen. Happilys mål är också att skapa nya verksamhetsmöjligheter.


Lätt att komma iväg, tryggt att komma fram!”

Happily-projektet är ute efter nya lösningar

  • Hur löser vi framtidens mobilitets-, service- och logistikbehov i glesbebodda områden, när mängden offentliga tjänster minskar?
  • Vilka möjligheter kan de nya utmaningarna ge befintliga och nya företagare?
  • Med vilken sorts samarbete och teknologi produceras och tryggas framtidens tjänster?

Skäribussen 

I Borgå testades på sommaren 2019 ett nytt närturismkoncept, Skäribussen, som är en del av Posintras Happily projekt. Hur gick det egentligen?

Läs artikeln

På hösten startades ett samarbete att utveckla Skäribussen tillsammans med vuxenstuderande på Haaga-Helia i Borgå. Av deltagarna på Service Design-kursen fick två team i uppgift att i grupper innovera hur Skäribussen och dess sidotjänster skulle kunna förädlas till nästa år 2020. Studenterna presenterade sina första förslag under Innocamp-evenemanget 21.10.

Kolla in förslag från studentgrupper (material på finska):

 

 

 

Pilotprojektet Tjänster för landsbygden utförs av Coreorient Oy

Coreorient Oy har valts att utföra ett pilotprojekt som erbjuder praktiska medel för glesbygdens invånare med olika behov att komma i kontakt med tjänsteleverantörer och tjänster. Om du vill delta i projektet, kontakta: Harri Paloheimo, , tfn +358 50 483 6388.

Service Pilot Design Material

Under våren 2019 genomfördes ett service designprojekt i samarbete med studenterna i Haaga-Helia University of Applied Sciences för att definiera experimentet som ska genomföras i projektet. Materialen finns i länkarna nedan.

 

 

Företagare, utvecklar du eller skulle du vilja utveckla tjänster för Östra Nylands glesbygdsområden?

Är du intresserad av ett nätverkssamarbete med små och medelstora företag i Borgå- och Lovisaregionen? Ta en titt på Happily-projektet och kontakta oss om du har en idé eller vill samarbeta.

 

Letar du efter ett nytt yrke, kanske på deltid? Bli taxiförare

Taxiförarens arbete är självständigt och varierande. Du kan själv påverka dina arbetstider och din arbetsmängd. Branschen erbjuder även en konkurrenskraftig lön. 

Om du är intresserad av branschen eller vill veta mer om Happily projekt, vänligen kontakta projektchef
Arto Varis +358 50 526 2898,

 

Tilläggsinformation på Happily-projektets sida

 


Är du intresserad?

Företagare, om du producerar eller önskar utveckla tjänster för Östra Nylands glesbygdsområden och ifall du är intresserad av ett nätverkssamarbete med små och medelstora företag i Borgå- och Lovisaregionen, vänligen kontakta projectchefen för Happily projektet, Arto Varis. 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.