LUCIA – Lighting the Baltic Sea Region, Cities accelerate the deployment of sustainable and smart urban lighting solutions (R096)

LUCIA logo

LUCIA – Lighting the Baltic Sea Region, Cities accelerate the deployment of sustainable and smart urban lighting solutions

LUCIA-hanke tuottaa uusinta tietoa kaupunkivalaistuksen energiatehokkaista ratkaisuista Itämeren piirissä. Tarkastelunäkökumia ovat ympäristöystävällisyys, uusin teknologia, kaupunkivalaistuksen taloudellisuus ja liiketoimintamallit sekä sosiaalinen hyväksyntä.

LUCIA-hankkeen tuella toteutetaan ja testataan energiatehokkaita valaistusratkaisuja kuudessa pilottikohteessa Hampurissa (DE), Tallinnassa (EE), Porvoossa (FI), Jurmalassa (LV), Albertslundissa (DK) ja Pietarissa (RU). Hankkeen tuloksia ja pilotointi-investointien kokemuksia tuodaan esille näkyvästi.

Hankkeen pääpartneri on Hampurin kaupunki / Altonan kaupunginosa. Posintra on yksi LUCIA-hankkeen toteuttajista. Muut hankekumppanit ovat Albertslundin, Goteborgin, Jurmalan, Porvoon ja Tallinnan kaupungit sekä Tallinnan teknillinen korkeakoulu, Riikan aluesuunnitteluvirasto, Pietari Suuren Polytekninen yliopisto ja Gate21 (kestävän kehityksen kumppanuusverkosto Kööpenhaminan alueella). Lisäksi hankkeella on laaja joukko yhteistyöpartnereita.

LUCIA-hankkeen päärahoittaja on Interreg Baltic Sea Region -rahoitusohjelma. Hankkeen kokonaisbudjetti on 2,79 miljoonaa euroa, josta Posintran osatoteutuksen osuus on 258.320 euroa. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019 – 30.6.2021. Lisätietoa löytyy LUCIA-hankkeen kotisivuilta.

Lue ja seuraa myös LUCIA-projektiblogia, jossa seurataan Porvoon jokirantaan sijoittuvan asemakaavan mukaisen kevyenliikenteenväylän rakentamista osoitteessa posintra.fi/LUCIA.

Lisätietoja Posintran osatoteutuksesta:

Topi Haapanen, aluekehitysjohtaja
+ 358 40 708 2012

 

 

Taidot

Lähetetty

29 toukokuun, 2019

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.