LUCIA

Lighting the Baltic Sea Region, Cities accelerate the deployment of sustainable and smart urban lighting. 

Tervetuloa seuraamaan LUCIA-projektiblogia!

Kaupunkikehittäminen on taitolaji. Se on demokraattisesti johdettua näkemystä ja ammattitaitoista suunnittelua. Se on yhdistelmä maankäytön ratkaisuja, arkkitehtuuria, geotekniikkaa ja investointeja. Se on kaupunkilaisten tarpeiden tunnistamista ja niihin reagoimista. Se on kaupunkielämän edellytys.

Tällä sivulla seurataan Porvoon jokirantaan sijoittuvan asemakaavan mukaisen kevyenliikenteenväylän rakentamista. Erityisesti seurannan huomio kiinnittyy väylälle tulevien valaistusratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen. Näin siksi, koska väylän valaistusinvestoinnin taustalla on älykkääseen kaupunkivalaistukseen keskittyvä LUCIA-projekti. Tutustu hankkeeseen tästä.

Mitä mieltä ovat naapurit?

Mitä mieltä ovat naapurit?

LUCIA-hankkeessa kartoitettiin kevään 2021 aikana Porvoon Länsirannan asukkaiden mielipiteitä koskien rakenteilla olevaa puistoaluetta. Kyselyn näkökulmana oli puistoalueen viihtyvyys ja turvallisuus.

lue lisää
Teknologiaa ihmisten ehdoilla

Teknologiaa ihmisten ehdoilla

Valaistuksen toteutus on oleellinen osa Porvoossa rakenteilla olevien Aleksinpuiston ja Taidetehtaan puiston toteutusta. Puistot sijaitsevat keskeisellä paikalla ja alueesta rakentuu viihtyisä ja helposti saavutettava kaupunkitila. Ei siis ole yhdentekevää, miten ja millaisella tekniikalla kohteen valaistus toteutetaan.

lue lisää
Aleksinpuiston stabilointi etenee

Aleksinpuiston stabilointi etenee

Työt Porvoon LUCIA-pilottikohteessa ovat käynnissä. Syksyn valmistelut ovat edenneet, ja vaikka olosuhteet ovatkin välillä haastavat, niin Aleksinpuiston stabilointityö on täydessä vauhdissa.

Aleksinpuiston puistosuunnitelma

Aleksinpuiston puistosuunnitelma

LUCIA-hankkeen pilottikohde on uusi rakenteilla oleva Aleksinpuisto. Tutustu puistosuunnitelmaan LUCIA-blogissa.

Salaisuus pinnan alla

Salaisuus pinnan alla

Tulevaisuuden LUCIA-käytävällä harva kulkija ajattelee, mikä salaisuus piilekään Länsirannan pinnan alla. Tutustu blogissa LUCIA-pilottikohteen maaperän stabilointiin.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.