EDUTECH-tuotteista elinvoimaa matkailuun

Edutech-tuotteista elinvoimaa matkailuun -hanke

EDUTECH-tuotteista elinvoimaa matkailuun


Suomen korkea osaaminen ja koulujärjestelmä kiinnostavat maailmalla.
Useat kaupungit ovat tuotteistaneet alueelleen valmiita asiantuntijavierailu-tuotteita palvelemaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia vierailijoita. Tuotteistamisen tavoitteena on yleensä koordinoida ja kehittää vierailutoimintaa, jotta siitä saataisiin synergiaetua muun muassa alueen matkailu- ja muulle elinkeinolle. 

Matkailua valtakunnallisesti kehittävässä Business Finlandissa Visit Finland käynnisti vuonna 2017 uuden kehitys- ja markkinointiprojektin nimeltä “Educational Travel”. Tavoitteena on saada suomalaisia koulutusmatkailukokonaisuuksia ulkomaisten matkanjärjestäjien ohjelmistoon ja kehittää tuotetarjontaa Suomessa. Visit Finland on tunnistanut, että monet alueet ovat saaneet koulutusmatkailusta uuden markkinointikärjen. Tärkeimmät kohdemaat ovat Kiina, Japani, Etelä-Korea, Intia ja Yhdistyneet Arabiemiraatit. Lisäksi kysyntää on muun muassa Isosta-Britanniasta, Venäjältä ja Yhdysvalloista.

EDUTECH-tuotteista elinvoimaa matkailuun -hankkeen tavoitteena on tuotteistaa valmiita koulutus- ja asiantuntijavierailu-tuotteita Porvooseen. Tavoitteena on kehittää sekä fyysistä vierailua edellyttäviä tuotteita että virtuaalisia tuotteita.  

Hankkeen toteutusaika on 1.1.-31.12.2021. Hankkeen toteuttajana toimii kehitysyhtiö Posintra Oy yhteistyössä Porvoon kaupungin kanssa, joka on mukana hankkeessa osarahoituksella. 

Hankkeen kokonaisbudjetti on 57 200 euroa. Päärahoitus on Matkailuelinkeinon elpymistä edistävät kehittämishankkeet -rahoitus, mikä on osa vuoden 2020 neljättä lisätalousarviota, jonka eduskunta hyväksyi kesäkuussa 2020. Työ- ja elinkeinoministeriön, Etelä-Savon maakuntaliiton ja Varsinais-Suomen liiton 3.7. – 31.8.2020 järjestämässä rahoitushaussa matkailun alueorganisaatioille ja matkailua laaja-alaisesti kehittäville toimijoille esitettiin rahoitettavaksi 29 hanketta kaikkiaan 89 lähetetystä hakemuksesta. Rahoitettavien hankkeiden pääasialliseksi tavoitteeksi edellytettiin matkailuelinkeinon elpymisen edistämistä ja matkailun kehittämistä alueilla.

Lisää hankkeesta

Lisätietoja:

Jenni Juuvinmaa, kehityspäällikkö
+358 50 393 4736

Taidot

Lähetetty

4 tammikuun, 2021

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.