Stressitilanne panee aivomme suppuun, sanoo sosiaalipsykologi Milla Suvikannel.

– Monet jäävät polkemaan paikoilleen. Se ajatus pitäisi saada kääntymään. Mitä jos tässä on elämämme mahdollisuus tuoda kaikki ne uudistukset, joita emme aiemmin uskaltaneet tuoda arkea sotkemaan, ja visioimmekin aivan uudenlaisen näkymän? Kuinka innostavaa se on!

Koronatilanteen päivittelyn sijasta Suvikannel (kuvassa) kannustaa etsimään ratkaisuja. Töiden vähentyminen tai vaikka uudenlainen kysyntä on loistava tilanne myös itsensä kehittämiseen. Suvikannel itse kehittää yrityksensä toimintaa Posintran Tutka-hankkeessa, tällä hetkellä etäyhteyksin.

 

Milla Suvikannel Tutka-hanke

 

Yrittäjien yhteistyö nyt entistä tärkeämpää

Koronapandemian aikana Tutka-hankkeen puolen päivän työpajat ovat muuttuneet muutaman tunnin verkkotyöpajoiksi, joita on täydennetty etäistunnoilla, joissa yrittäjät ovat päässeet sparrailemaan toisiaan.

– Juuri se, että olemme voineet peilata ajatuksiamme toisten yrittäjien kanssa, on ollut mielestäni tärkein anti Tutka-hankkeessa, Suvikannel kertoo.

– Kuten yksi yrittäjä sen hienosti sanoi: hankkeen suurin oivallus on se, että yksin oman yrityksen tilannetta on hyvin vaikea kehittää. Me tarvitsemme toisiamme!

Suvikannel muutti yrityksensä Irlannista Suomeen vasta viime marraskuussa, ja toivoi hankkeen avulla luovansa paikallisia kontakteja.

– On ollut tärkeää verkostoitua ja kuulla, miten asiat toimivat täällä Porvoossa. Suvikannel kertoo saaneensa hankkeesta motivaatiota viedä omaa toimintaansa eteenpäin.

– Tutka on ollut minulle miettimisen aikatauluttaja ja näkökulmien antaja. Hankkeen vetäjä, Anne Wetterstrand, on myös aikamoinen pakkaus ja teholeidi!

Koronan aikana tarvitaan yhä enemmän solidaarisuutta ja yhteisöllisyyttä. – Korona veti meiltä kaikilta maton jalkojen alta. Par­hai­ten sel­vi­äm­me krii­sis­tä, kun koh­taam­me sen yh­des­sä, myös me yksinyrittäjät.

 

Lue Milla Suvikanteleen haastattelu Itäväylä-lehdestä.

Lisätietoa Tutka-hankkeesta:

Anne Wetterstrand, yrityskehittäjä
+ 358 50 366 0125

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.