Ägaren av företaget Nannan hepeneet Laura Pesonen (i bilden) ville spjälka upp sin klädbutik från en internationell franchising-kedja och upplevde det som en lättnad att inte behöva fundera på saken ensam. Hon fick hjälp från Posintra och en trygghet till att bege sig ut på en ny väg.

– Som ensamföretagare borde man oftare fråga om andras åsikt, men man måste hitta de rätta personerna. Det kändes riktigt trevligt att man på Posintra kollade på bokföringen och pappren och gav mig råd, Antti visste genast i vilken riktning vi skulle gå och vad vi skulle göra.  Han hänvisade mig också till en bra jurist.

Laura håller öppen klädbutik Poemia i gamla stan i Borgå varje dag i veckan. Hon uppskattar också att Posintra ordnade mötena så flexibel att hon kunde delta i dem utanför sina öppethållningstider.

Posintras attityd får beröm annars också: hon kände sig välkommen och fick den hjälp hon behövde. Det tänker hon på nu också när hon planerar hur hon skall utveckla sitt företag.

–Jag har funderat hur jag kan utnyttja Posintras kunnande, det känns som att jag gärna använder dem igen. Det är synd att man inte hejar mera på sina företagare i Finland! Det räcker inte att man uppmuntrar till att bli företagare, man bör också göra det möjligt, speciellt med beskattningen, säger Laura Pesonen.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.