Tiedote: 19.6.2019


Porvoossa kokeillaan uutta hiilineutraalimpaa lähimatkailukonseptia: Saaristobussi (Skäribussen) vie päiväretkelle Pellinkiin heinäkuun jokaisena lauantaina

 

Porvoosta voi pian lähteä päiväretkelle Pellingin saaristoon linja-autolla. Saaristobussin reitti kulkee Porvoon torilta Pellingin kesätorille, kaupungin ulkoilualueelle, Söderbybodenin kyläkauppaan ja palaa takaisin Porvoon torille.  Kyseessä on kokeilu, jonka tavoitteena on lisätä lähimatkailua ja vähentää liikenteen päästöjä.

Bussi liikennöi neljänä lauantaina, 6.7, 13.7, 20.7 ja 27.7., klo 9.00–13.15. Lähtöpysäkki sijaitsee Rauhankadulla torin laidalla. Meno-paluulippu on 15 € aikuisilta. Lapset kulkevat puoleen hintaan.

Matkailijat voivat myös ostaa vain meno- tai paluulipun hintaan 8,50 € ja kulkea osan matkasta polkien, sillä bussissa on 8 pyöräpaikkaa.

Lippuja myydään suoraan bussista tai verkosta osoitteesta https://visitpellinge.fi/fi/

 

Tavoitteena yksityisautoilun vähentäminen ja lähimatkailun lisääminen

Saaristobussi on osa Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintran Happily-hanketta, jonka tarkoituksena on edistää resurssitehokkuutta, hillitä ilmastonmuutosta ja luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia erilaisten digitaalisten ratkaisujen avulla.

– Porvoon tavoite on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä, ja tällä nopealla kokeilulla haluamme tarjota Porvoossa liikkuville mahdollisuuden käyttää hiilineutraalimpaa vaihtoehtoa ja selvittää, onko tällaiselle liikennöintipalvelulle tarvetta, Happily-hankkeen projektipäällikkö Arvo Varis kertoo.

Jos kysyntää on tarpeeksi, Saaristobussi laajentaa uusiin kohteisiin vuoden 2020 kesällä.

 

Paikallisia herkkuja ja saaristolaistunnelmaa

Saaristobussi vie matkailijat saaristoon, lauttamatkalle ja Pellingin kesätorille, josta voi ostaa paikallisia herkkuja, tuoretta kalaa ja käsitöitä. Torin vieressä on Porvoon kaupungin virkistysalue, lapsiystävällinen uimaranta ja grillipaikka 30 metriä korkealla näköalapaikalla. Torilla on myös kahvila.

Torilta reitti jatkuu Söderbybodenin kyläkauppaan ja kahvilaan, ja Voolahden kautta takaisin Porvooseen.

Hanketta toteutetaan yhdessä paikallisten yrittäjien ja Porvoon kaupungin kanssa. Bussia liikennöi Oy Kaj Forsblom Ab.

Tutustu Pellinkiin: www.visitpellinge.fi

 

Kaipaatko lisätietoa Saaristobussista?

Ota yhteyttä: Arto Varis, , p. 050 526 2829

 

Happily-hanke

 


Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.