Kaipaatko apua arjen pyörteissä?

Yrittäjän arki ja työnantajuus

Et ole yksin – olemme täällä sinua varten. Ole yhteydessä yrityskehittäjiimme matalalla kynnyksellä arjen iloissa ja haasteissa.

Varaa aika yritysneuvontaan

Yrittäjän arki on täynnä erilaisia vaiheita

Yrittäjyys on monipuolinen matka, joka vaatii sekä intohimoa että kovaa työtä. Yrittäjän arkeen voi sisältyä sekä haasteita että palkitsevia jaksoja. Yrittäjyys voi olla unelmien toteuttamista ja mahdollisuuksia, joilla vastataan markkinoilla havaittuihin mahdollisuuksiin tai puutteisiin.

Yritysneuvonnassamme autamme sinua erilaisissa yrittäjän arkeen liittyvissä teemoissa. Oletko ryhtymässä työnantajaksi ja tarvitset apua rekrytointiin? Vai oletko jo työnantaja, mutta tarvitset vinkkejä ja tukea työnantajana toimimiseen? Oletko irtisanomassa henkilöstöä? Pohditko, kuinka työnantajamielikuvaasi voisi kehittää? Oli asiasi sitten mikä tahansa näistä tai haluat muuten vain tulla juttelemaan yrittäjän arjen suruissa ja iloissa, varaa aika yritysneuvontaan!

Varaa aika yritysneuvontaan, niin selvitetään tilanteesi

Autamme sinua näissä työnantajuuteen liittyvissä teemoissa:

Työnantajaksi ryhtyminen

Kun palkkaat työntekijän yritykseesi, sinusta tulee työnantaja. Sinun on noudatettava lakisääteisiä velvollisuuksia, kuten verotusta, työterveyttä ja -turvallisuutta sekä työehtosopimuksia. Autamme ottamaan kaikki tarvittavat asiat huomioon, kun ryhdyt ensimmäistä kertaa työnantajaksi!

Työnantajana toimiminen

Työnantajana sinulla on vastuita työntekijöitäsi ja viranomaisia kohtaan. Työehtosopimus ja työsopimus tulee huomioida, sillä ne rajoittavat työnjohto-oikeuttasi. Jos kaipaat tukea tai apua arkeesi työnantajana, tule latautumaan yritysneuvontaamme.

Työnantajuuden päättyminen

Jos lopetat palkanmaksun tai koko yritystoiminnan, on tärkeää muistaa tehdä tarvittavat ilmoitukset esimerkiksi verottajalle, työeläkevakuutusyhtiölle ja muille asianosaisille. Kun yrityksesi arki muuttuu, olemme tukenasi uuden äärellä.

Kattavat ja maksuttomat yrityspalvelut paikallisyrityksille


Posintran yritysneuvonnasta löydät avun moninaisiin yrityksen pyörittämiseen liittyviin tilanteisiin. Autamme sinua mm. liiketoimintasuunnitelman tekemisessä, kannattavuuslaskelmissa, rahoitussuunnittelussa sekä myynnin ja markkinoinnin kehittämisessä. Aina ei tarvitse olla kyse mistään arkea suuremmasta – voit kysyä meiltä myös esimerkiksi vinkkejä sähköiseen kirjanpitoon, apua sopivan tilitoimiston valintaan tai oikeiden asiantuntijakumppaneiden löytämiseen.

Palvelumme sopivat myös vakiintuneille ja suuremmille yrityksille, joille tarjoamme edellä mainittujen palveluiden lisäksi toimintaprosesseja kasvun vauhdittamiseen ja liiketoiminnan uudistamiseen sekä asiantuntija-apua investointi- ja kehittämistukien hakemiseen. Teemme yhteistyötä Business Finlandin, Ely-keskuksen ja lukuisten paikallisten kumppanien kanssa, joten tarvittaessa osaamme ohjata yrityksesi oikeaan osoitteeseen.

Pikalataukset – tutustu hyödyllisiin materiaaleihin työnantajuuteen liittyen

Työnantajamielikuvaa kehittämällä rekrytoit parhaat osaajat tiimiisi

Työnantajamielikuva tarkoittaa mielikuvaa organisaatiosta työnantajana. Se on henkisiä, taloudellisia ja käytännöllisiä etuja, jotka ihmiset yhdistävät tiettyyn yritykseen. Oikeanlaisella työnantajamielikuvalla houkuttelet parhaat osaajat, madallat työntekijöiden vaihtuvuutta ja parannat tätä kautta myös yrityksesi tulosta.


Jos haluat parantaa työnantajamielikuvaa, panosta näihin:



Osallistava johtaminen: Osallista työntekijöitä päätöksentekoon ja kuuntele heidän näkemyksiään. Osallistava johtaminen lisää sitoutumista ja tyytyväisyyttä.


Työhyvinvointi: Panosta työntekijöiden fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiin. Tarjoa mahdollisuuksia liikuntaan, taukoihin ja stressinhallintaan.


Kommunikaatio: Avoin ja selkeä viestintä on tärkeää. Kerro työntekijöille yrityksen tavoitteista, muutoksista ja päätöksistä.


Koulutus ja Kehittäminen: Tarjoa mahdollisuuksia koulutukseen ja ammatilliseen kehittymiseen. Työntekijät arvostavat mahdollisuutta oppia uutta.


Työilmapiiri: Luo positiivinen ja kannustava työilmapiiri. Vältä negatiivista puheenpartta ja konflikteja ja puutu epäkohtiin ajoissa.

Lisävirtaa verkostoista

Tiesithän, että teemme tiivistä yhteistyötä Porvon yrittäjien sekä Business Porvoon kanssa elinvoimaisen Porvoon kehittämiseksi? Toimimme myös Itä-Uudenmaan Uusyrityskeskuksena tarjoten asiakkaillemme pääsyn kaikkiin Uusiyrityskeskusten hyödyllisiin materiaaleihin ja verkostoihin! Meidän kauttamme pääset myös helposti sparrailemaan ja vaihtamaan ajatuksia muiden yrittäjien kanssa. Olisitko kiinnostunut kehittämään yritystoimintaasi esimerkiksi jonkin hankkeen kautta yhteistyössä muiden yritysten kanssa?

Lue lisää erilaisista verkostoitumismahdollisuuksista!

Kasvua rekrytoinnin avulla

Kuinka onnistua ensimmäisen työntekijän palkkaamisessa?

Kun palkkaat ensimmäisen työntekijän, on tärkeää huomioida useita asioita. Onnistunut rekrytointi lähtee liikkelle jo huolellisesta suunnittelusta: millainen rekrytointitarve meillä on, missä rekrytoimme ja kuinka viestimme? Entä mitä tapahtuu rekrytoinnin jälkeen? Kun rekrytointi on ohi, tulee huomioida nin palkkaukseen, työturvallisuuteen, vakuutuksiin, työsopimukseen, verotukseen kuin perehdyttämiseenkin liittyviä asioita.

Työnantajana sinulla on lakisääteisiä velvollisuuksia työntekijöitäsi ja viranomaisia kohtaan ja kehitystä on seurattava tarkasti. Esimerkiksi EU:n palkka-avoimuusdirektiivi velvoittaa jatkossa työnantajia ilmoittamaan palkan tai palkkahaitarin joko työpaikkailmoituksessa tai viimeistään ennen työhaastattelua.


Ensimmäistä kertaa työnantajaksi ryhtyessä voi herätä monia kysymyksiä. Me olemme apunasi työnantajuuden kiemuroissa ja uuden työntekijän rekrytoinnissa!

Varaa aika neuvontaan…

Kaipaatko apua yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen tai yrittäjän arjen erilaisiin kysymyksiin? Meidän yritysneuvonnastamme saat tukea yrittäjyyden eri vaiheisiin ja oman suunnan löytämiseen!

Varaa aika neuvontaan

…tai kysy minulta lisää!

Karin Klawér

Yrityskehittäjä

Karin Klawér

Yrityksen perustaminen, yrityksen kasvu ja suunta, rahoitus ja talous, yrittäjän arki ja työnantajuus, Balanssi-hanke

Pikalataukset – hanki lisää yrittäjyyden virtaa hyödyllisistä materiaaleista!

Tutustu ajankohtaisiin artikkeleihimme