Maksuton Yritysapu-palvelu auttaa ja sparraa yritystä eteenpäin koronakriisissä.

Koronaviruksen takia pulaan joutuneen yrittäjän ei kannata hyytyä. Auttava käsi on ojennettu.

Uuteen normaaliin sopeutumisessa auttaa maksuton Yritysapu-palvelu, jossa yritysneuvojat antavat yrittäjälle tukea ja neuvoja.

– Yrittäjän huoli toimeentulosta kasvaa kriisitilanteessa helposti niin suureksi, ettei voimavaroja riitä ratkaisujen etsimiseen. Yhdessä neuvojan kanssa on helpompaa saada uusia ideoita tai kirkastaa omia suunnitelmia, jotka eivät ole päässeet esiin huolen alta, yritysneuvoja Jutta Westerlund Posintralta kertoo.

– Autamme yrittäjää löytämään ratkaisuja vaikeassa markkinatilanteessa yrittäjän tarvitsemalla tavalla, Novagon yritysneuvoja Annika Metsämäki sanoo.

Palvelu on tarkoitettu kaikille yrityksille, joille koronatilanne on tuonut haasteita tai nostanut tarpeen kehittää toimintaa.

 

Yrittäjälle tarjolla monenlaista apua

 Yritysapu-palvelu on Uudenmaan TE-keskuksen ja kolmen uusmaalaisen kehitysyhtiön, Posintran, Keuken ja Novagon, yhteistyönä kehitetty palvelu.

Palvelu tarjoaa apua esimerkiksi toiminnan uudistamiseen, digiloikan ottamiseen, henkilöstöasioiden järjestämiseen, asiakkaiden tunnistamiseen, tuotteiden ja palvelujen päivittämiseen ja taloussuunnitelmien tekemiseen.

Asiantuntijoilta saa myös neuvoja oikeanlaisten rahoitus- ja tukipalvelujen löytämiseen ja hyödyntämiseen.

Apua tarjotaan sekä koronasta aiheutuvien akuuttien että ennakoitavissa olevien haasteiden hallintaan.

Apua matalalla kynnyksellä – ota rohkeasti yhteyttä!

 Yritysapu-projektin alussa Sun Ura Oy soitti noin 1 500 yritykselle ja selvitti yritysten palvelutarvetta. Nyt yrittäjiä kannustetaan olemaan suoraan yhteydessä oman alueensa kehitysyhtiöön.

Kehitysyhtiö käy yrityksen tilannetta läpi yhdessä yrittäjän kanssa ja etsii ratkaisuja parempaa huomista varten.

– Tarkoitus on kääntää kriisi mahdollisuuksiksi ja tunnistaa toimintoja, jotka kantavat myös akuutin kriisin jälkeen, Metsämäki kertoo.  – Ulkopuolisen asiantuntijan näkemyksen tuominen yrityksen toimintaan on aina hyödyllistä.

Lisäksi Yritysapu järjestää erilaisia kriisissä tukevia webinaareja ja tilaisuuksia.

 

Vuoden kestävä hanke

Hankkeen toteutusaika on 15.5.2020–31.5.2021. Yritysavun toiminta-alueella toimii noin 25 000 yritystä, joista hankkeen kohderyhmään kuuluu noin puolet.

Hankkeen tiimoilta on annettu maksutonta neuvontaa jo yli 300 yritykselle.

– On tosi positiivista, että keskellä kesääkin soitettiin ja kysyttiin, onko kaikki hyvin ja tarvitsenko lisäapua. Koin, että yritys voi luottaa yhteiskuntaan, kertoo Yritysapu-palvelun asiakas, muotoilija Juha Luukkonen Latimeria Oy:stä.  – Vaikka on näin pieni yritys, yhteiskunta näkee auttamisen tarpeellisena.

Yritysapu-hankkeen päätoteuttaja on Posintra, osatoteuttajia ovat Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke ja Novago Yrityskehitys Oy. Uudenmaan TE-toimisto toimii yhteistyökumppanina.

Hanke on rahoitettu Uudenmaan liiton myöntämällä Uudenmaan Kriisirahoituksella (UKRI).

 

LISÄTIETOA HANKKEESTA

 

Kysy lisää:

Jutta Westerlund, kehityspäällikkö, Posintra Oy, , 050 529 8136

 

Uudenmaan liitto logo

 

 

 

Yritysapu toteuttajat

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.