Yksinyrittäjän toimintatuen hakemusten käsittely- ja maksatusaikataulu

Porvoon kaupunki on 4.5.2020 mennessä vastaanottanut yhteensä 397 yksinyrittäjän toimintatuen hakemusta. Yksinyrittäjän kertaluontoinen toimintatuki on 2000 euroa. Posintra käsittelee tukihakemukset, jonka jälkeen ne ohjataan kaupungin viranhaltijan hyväksyttäväksi ja maksatukseen. 

Tuen käsittely- ja maksatusaikataulu on tällä hetkellä seuraavanlainen:

  • Posintra käsittelee ePorvoo -palveluun saapuneita tukihakemuksia päivittäin.
  • Kaikki 4.5.2020 mennessä tulleet hakemukset on käsitelty, odottavat liitteitä ja/tai lisätietoja hakemuksen tekijältä tai ovat siirtyneet Porvoon kaupungin maksatukseen.
  • Hakemusten maksatuksessa on tällä hetkellä ruuhkaa. Keskimääräinen arvio on, että välillä 22.4. – 30.4.2020 hakemuksensa jättäneet hakijat, joiden hakemus on hyväksytty (jolloin hakemus on ePorvoo -palvelussa tilassa ”päätös” ja myönnettynä avustuksena näkyy 2000 euroa), tulevat saamaan tuen tililleen toukokuun aikana.
  • Hakija voi seurata oman hakemuksensa tietoja ja tilannetta ePorvoon kautta kohdasta eporvoo.fi/oma-asiointi/avustushakemukset/. Kirjaudu tunnuksillasi ePorvoo -palveluun ja siirry kohtaan: oma asiointi.

Ohjeet ePorvoon käyttämiseen voit ladata tästä.

  • Mikäli yksinyrittäjän tukihakemukseen tehdään hylkäävä päätös (eli tuen myöntämiskriteerit eivät täyty), toimitetaan hakijalle viranhaltijapäätös, johon sisältyy muutoksenhakuohje mahdollisen oikaisuvaatimuksen tekemiseksi.
  • Hakemuksen käsittelyaikataulu voi venyä, mikäli hakijalta joudutaan pyytämään puuttuvia liitteitä. Muiden tietojen kuin liitteiden osalta hakija ei pääse itse muokkaamaan kerran lähettämäänsä hakemusta, kun se on vastaanotettu.

Yksinyrittäjän toimintatuen lisätiedot, ePorvoon käyttöohjeet sekä linkki tuen hakemuslomakkeelle löytyvät sivuiltamme: Yksinyrittäjän toimintatuki koronavirustilanteessa.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.