Tidtabell för behandling och utbetalning av ensamföretagarens ansökan om verksamhetsstöd

Borgå stad hade den 4 maj 2020 mottagit totalt 397 ensamföretagarens ansökningar om verksamhetsstöd.  Ensamföretagarens verksamhetsstöd är ett engångsstöd på 2000 euro. Posintra behandlar ansökningarna om stöd, varefter de förmedlas till stadens tjänsteman för godkännande och utbetalning.

Den nuvarande tidtabellen för behandling och utbetalning av stödet är följande: 

  • Posintra behandlar ansökningarna som anländer via eBorgå-tjänsten dagligen.
  • Alla ansökningar som mottagits fram till den 4.5.2020 har behandlats, väntar på bilagor och/eller ytterligare information från den sökande eller har förmedlats till Borgå stad för utbetalning.
  • Utbetalningarna släpar för närvarande efter.
    Den genomsnittliga uppskattningen är att de sökande som har lämnat in sin ansökan mellan den 22.4. och 30.4.2020 och vars ansökan har godkänts (i vilket fall ansökans status i eBorgå-tjänsten anges med statusen ”beslut” och det beviljade stödet visar 2000 euro) kommer att utbetalas stödet på sitt konto under maj månad.
  • Den sökande kan följa med statuset för sin egen ansökan via eBorgå i punkten eporvoo.fi/oma-asiointi/avustushakemukset/. Logga in på eBorgå-tjänsten med dina inloggningsuppgifter och gå till punkten: oma asiointi. Instruktioner för användningen av eBorgå kan laddas ner här.
  • Ifall ensamföretagarens ansökan om verksamhetsstöd avslås (dvs. kriterierna för beviljande av stödet inte uppfylls) får sökanden ett myndighetsbeslut inklusive instruktioner om hur man går tillväga för att möjligen överklaga.
  • Behandlingstiden för ansökan kan dra ut på tiden, ifall den sökande måste bes om saknade bilagor. Den sökande kommer inte att kunna redigera en redan inskickad ansökan i annat avseende än vad gäller bilagor, när den väl har emottagits.

Kompletterande information om ensamföretagarens verksamnetsstöd, instruktioner för användningen av eBorgå och en länk till ansökningsformuläret finns på vår hemsida: Ensamforetagarens verksamhetsstöd i coronavirus situationen.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.