Valaistuksen toteutus on oleellinen osa Porvoossa rakenteilla olevien Aleksinpuiston ja Taidetehtaan puiston toteutusta. Puistot sijaitsevat keskeisellä paikalla ja alueesta rakentuu viihtyisä ja helposti saavutettava kaupunkitila. Ei siis ole yhdentekevää, miten ja millaisella tekniikalla kohteen valaistus toteutetaan.

Porvoon LUCIA-pilottikohteen valaistusratkaisuja on haettu fiksusta teknologiasta Ramboll Finland Oy:n aiemmin laatiman valaistussuunnitelman mukaisesti. Porvoon kaupunki on saanut päätökseen hankintamenettelyn kokonaisuudesta, joka sisältää valaisimet ja laitteet kuin myös muun tarvittavan tekniikan sekä asennukset ja liitäntätyöt. Hankinnan toteutuksesta vastaa porvoolainen sähköurakointiyritys Jeti-Sähkö Oy.

Tarjouspyyntövaiheessa urakoitsijoita pyydettiin toimittamaan kustannusarvio ja toimitusaika valaistuksen suunnitteluprosessissa luotuun teknisen määräluettelon tuotteille. Varsinaisesti valaistuksen asennustöihin päästään myöhemmin puistotöiden edetessä. Urakoitsija vastaa tekniikan varastoinnista käyttöönottoon saakka.

Mitä sitten on lupa odottaa? Valaisu toteutetaan LED-tekniikalla. Valaisinpylväät varustetaan aurinkokennoilla, joissa on USB-latausmahdollisuus. Pylväissä on myös äänimajakoita, jotka ohjaavat näkövammaisten kulkua alueella. Kohdevaloa antavilla ns. Gobo-projektoreilla korostetaan pyöräilijöiden ja kävelijöiden väyliä. Valaistuksen ohjaus tukeutuu Capellon Smart City-järjestelmään, joka mahdollistaa mm. sääolosuhteiden mukaan muuttuvan valaistuksen. Lisäksi alueella toteutetaan soveltuvin osin myös liiketunnistimiin perustuvaa valaistuksen ohjausta.

Valmistuessaan Porvoon uudet puistot houkuttelevat kävijöitä visuaalisesti miellyttävään ja turvalliseen ulkotilaan, jossa tekniikka on toteutettu ihmisten ehdoilla.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.