Tapahtumat liikuttavat ihmisiä. Niillä on merkittävä rooli yksilöiden ja kollektiivisen hyvinvoinnin tukijana, minkä lisäksi niihin liittyy vahvasti myös liiketoiminta.

 

Koska tapahtumat liikuttavat myös ihan konkreettisesti ihmisiä ja tavaroita, jää niistä paikoin merkittäviäkin päästöjä. Tapahtumien vastuullisuus ja hiilijalanjälki puhututtavat jo ammattilaisia, ennen kaikkea mahdollisuutena lisätä tapahtumien arvoa entisestään. Kumppaneiden ja sponsoreiden saamiselle vastuullisuus alkaa olla jo edellytys, sillä brändiarvo tai sen menettämisen pelko on huomattava.

 

Uusi, hiiliviisaan tapahtuman käsikirja antaa askelmerkit vähäpäästöisemmän tapahtuman järjestämiseen. Käsikirjan avulla suunnittelet ja johdat tapahtuman, jonka ratkaisut kuormittavat ympäristöä vähemmän. Käsikirja on oiva väline myös kumppanitoimintaan: se auttaa sekä järjestäjää että kumppaniyrityksiä arvioimaan vastuullisuustavoitteitaan.

 

Lataa hiiliviisaan tapahtuman käsikirja

 

Käsikirja julkaistaan livestriimissä 28.11. klo 10: Hyppää linjoille

Lue lisää ja tutustu myös hiiliviisaan tapahtuman minioppaaseen 

 

 

Hiiliviisaan tapahtuman käsikirja on tuotettu osana Hiiliviisas Jukola -hanketta.  Projektin päätavoitteena on ollut kehittää ja pilotoida mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muodostavan massatapahtuman oppimis- ja toimintamalli Porvoo-Borgå Jukolan yhteydessä, yhteistyössä tapahtumatuotantoon osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Hankkeen toteuttajina toimivat Posintra, suunnistusseura OK Trian sekä Aalto-yliopisto. Hankkeen rahoittaa Euroopan alue- ja kehitysrahasto. 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.