Kerkkoossa aloitetaan uraauurtava kokeilu, jossa verkkokaupasta hankitut lähituottajien tuotteet voidaan tilata naapurin kyydillä kotiin.

Kerkkoon Pumppaamossa esiteltiin 18.9. aivan uudenlainen lähituottajien verkkokauppa, Digikylä, jossa asiakas voi tilata ostoksensa ympäristöystävällisemmin naapurikuljetuksen avulla.

Tilauksen kuljettajaksi voi ilmoittautua kuka tahansa, ja tilaaja maksaa jokaisesta toimituksesta kuljettajalle 0,42 €/km. Kuljettajaksi ilmoittaudutaan PiggyBaggy-palvelun kautta.

 

Pumppaamo tuotteita

Pumppaamon tuotteita lähituottajilta

 

– PiggyBaggy-palvelun kautta hyödynnetään jo kulkevaa liikennettä, ja paketti viedään perille oman matkan varrella. Se säästää rahaa, aikaa ja ympäristöä, toimitusjohtaja Harri Paloheimo Coreorient Oy:stä (kuvassa) sanoo. Coreorient vastaa Digikylä-palvelukokeilun teknisestä toteutuksesta.

 

Harri Paloheimo Coreorient Oy

 

Mikäli sopivaa yhteisöllistä kuljetusta ei löydy 24 tunnin sisällä tilauksesta, kuljetuksesta vastaa porvoolainen BB Kuljetus Oy. Silloin kuljetuksen hinta on 15 €. Tilauksen voi hakea myös itse logistiikkakeskuksena toimivasta Pumppaamosta.


Lisää myyntiä paikallisille yrittäjille

Digikylä-verkkokauppa tarjoaa paikallisille yrittäjille ja tuottajille helpon alustan omien tuotteiden tarjoamiseen. Tarkoitus on tuoda paikallisten elintarvikkeiden lisäksi tarjolle palveluja, kuten siivousta ja kampaamopalveluja, ja tilojen ja välineiden, kuten kajakkien, vuokrausta.

Tulevaisuudessa palveluvalikosta voi myös löytyä muun muassa lainaus- ja ruokahävikkipalvelu.

– Kyseessä on kyläyhteisöä palveleva verkkokauppa. Kun pohdimme Digikylän tarjontaa, kävimme läpi Kerkkoon 900 asukkaan ikäjakaumaa ja selvittelimme, mitä palveluja alueelle kaivataan, Itä-Uudenmaan kehitysyhtiö Posintran Projektipäällikkö Arto Varis kertoo.

Tarkoitus on kehittää palvelua testauksen aikana, ja mikäli kokeilu toimii ja herättää kiinnostusta, vastaavaa toimintamallia laajennetaan muihin Porvoon ja Loviisan kyliin.

– Kerkkoon Digikylä on keihäänkärki, jolla lähdemme liikkeelle, Varis summaa.

Digikylä on osa Posintran Happily-hanketta, jossa etsitään ratkaisuja haja-asutusalueiden liikkumiseen, palveluihin ja logistiikkaan. Hankkeen päärahoittaja on Euroopan aluekehitysrahasto EAKR.

 

Lue lisää: piggybaggy.com

posintra.fi/happily/

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.