Muovin päätyminen maailman vesistöihin ja luontoon on maailmanlaajuinen ongelma. Suomalaiset yritykset pyrkivät tienraivaajiksi kierrätysmuovin hyödyntämisessä. Prosessi alkaa muovin keräämisellä, erottelulla ja jalostamisella, jotta materiaalia voidaan käyttää uudelleen ekologisten tuotteiden valmistamiseen. Biopohjaiset ja ekologisista muoveista valmistetut tuotteet ovat yksi ratkaisu muovin elinkaaren kehittämiseksi.

Upcycling Plastic Waste

 

Ratkaisuja muovin uusiokäyttöön haetaan innovaatiokilpailulla 

Upcycling Plastic Waste Innovation Challenge on innovaatiokilpailu, joka haastaa yritykset kehittämään ratkaisuja muovijätteen puhdistamiseen ja uudelleen käyttöön liittyviin haasteisiin. Innovaatiokilpailun haastajina toimivat suomalaisyritykset LAMOR ja Plastex.

– Haluamme innovaatiokilpailun avulla hakea uusia ratkaisuja ja yhteistyökumppaneita kehittääksemme maailmanlaajuisen ekosysteemi-alustan. Alusta hyödyttäisi kaikkia siihen kuuluvia yrityksiä ja mahdollistaisi nykyistä kokonaisvaltaisemman ja tehokkaamman vesien puhdistusjärjestelmän kehittämisen, toteaa asiantuntemusta ekosysteemien suojaamiseen tarjoava Lamor Corporation Ab:n toimitusjohtaja Mika Pirneskoski.

Vuonna 1936 perustetun Plastexin tavoite on olla Skandinavian johtava kiertotaloustuotteiden kehittäjä ja valmistaja. Päämääränä on rakentaa muovituotteiden kiertotalousekosysteemi, joka luo uutta osaamista ja työtä Suomeen.

– Kiertotalous ja uudet raaka-aineet tarjoavat valtavasti mahdollisuuksia kehittää hiilidioksidipäästöt minimoivia uusia tuotteita, toteaa Plastexin toimitusjohtaja Lauri Ant-Wuorinen.

3D-suunnittelu ja 3D-tulostus mahdollistavat uusien hiilijalanjäljen minimoivien muovisten kiertotaloustuotteiden nopean kehittämisen ja valmistuksen. Muovituotteiden kierrätyksellä ja uusien kiertotaloustuotteiden suunnittelulla ja valmistuksella on markkinoilla nyt todella paljon kysyntää, Ant-Wuorinen jatkaa.

Upcycling Plastic Waste Innovation Challenge -innovaatiokilpailun järjestää uusmaalainen RECOIN-hanke ja sen tilaajana ovat kehitysyhtiöt Novago ja Posintra. Innovaatiokilpailun toteuttaa Ultrahack, suomalainen yritys, joka on erikoistunut globaalien innovaatio-ohjelmien ja hackathonien järjestämiseen.

– Olemme innolla mukana pelastamassa maailmaa tämänkin vaikuttavan haasteen kautta, toteaa Miikka Nevasalo, Ultrahackin toimitusjohtaja.

Projekti käynnistyi marraskuussa 2020 ja huipentuu innovaatiokilpailuun, joka järjestetään etäyhteyksin
25.-27.3.2021 Metropolia Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella.

Lisätietoa & rekisteröityminen

 

Lisätietoa RECOIN-hankkeesta ja innovaatiokilpailusta:

Ari Långsjö, Yrityskehittäjä, RECOIN-hanke, + 358 50 506 5700,

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.