Miten löytää oma ala? Millaisia ovat eri ammattien työnkuvat?

Monta väylää ammattiin -illoissa perehdytään eri alojen ammatteihin ja koulutustarjontaan. Torstaina 24.10. järjestetyn ensimmäisen illan teemana oli tekniikan ala. Palvelualaa käsitellään 21.11. ja hoitoalaa 12.12.

– Omia uravalintoja on helpompi tehdä, kun tietää, millaisia mahdollisuuksia on tarjolla. Varsinkin monet nuoret etsivät omaa suuntaansa ja kaipaavat valtavasti tietoa päätöksenteon tueksi, Careerian opinto-ohjaaja Johanna Oljemark kertoo.

 

Tekniikan alalla riittää töitä

Tekniikan alan illassa vieraina olivat Miia Kettunen ja Vesa Lehtola Nesteeltä, Careerian asiakasvastaava Petri Simander, logistiikan opettaja Aku Ilomäki sekä opinto-ohjaaja Johanna Oljemark. Paneelikeskustelua veti Ohjaamon koordinaattori Sanni Einovaara.

Paikalla olivat myös Posintran projektipäällikkö Anne Wetterstrand ja Porvoon kaupungin nuorisopalvelujen Juha Westerlund.

Vieraat kertoivat kukin omasta näkökulmastaan tekniikan alan opiskelusta ja töistä.

– Tekniikan alalla on runsaasti työpaikkoja. Esimerkiksi logistiikan, kone- ja tuotantotekniikan sekä rakentamisen alalta valmistuvat pääsevät töihin suoraan koulun penkiltä, Oljemark kertoi.

Alalla toimii hyvin erilaisia osaajia. Porvoon Careerian kautta voi opiskella mm. auto- ja logistiikkaa, kiinteistöpalvelualaa, kone- ja tuotantotekniikkaa, kylmätekniikkaa, prosessiteollisuutta, rakentamista ja pintakäsittelyä, sähkö- ja automaatiotekniikkaa sekä talotekniikkaa.

Opinnot voi suorittaa niin verkossa, koulussa kuin oppisopimuksella työssä. Opintojen sisältö suunnitellaan opiskelijan omien tarpeiden mukaan, ja opinnot voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

 

Nesteellä runsaasti työpaikkoja

Monta väylää ammattiin -illan yritysvieraana oli Neste Oyj. Neste on Porvoon suurin yksityinen työllistäjä.

– Kilpilahdella vapautuu jatkuvasti työpaikkoja tekniikan alan osaajille. Meillä tarvitaan ammattilaisia laidasta laitaan, Vesa Lehtola kertoi.

Lehtola kertoi, että Neste panostaa uusien työntekijöiden perehdytykseen ja järjestää runsaasti koulutuksia. Nesteellä on hyvät etenemis- ja kehittymismahdollisuudet. Työntekijöiden on myös mahdollista siirtyä osastolta ja toimipisteeltä toiseen, esimerkiksi Naantaliin tai ulkomaille.

Seuraavissa illoissa teemoina palvelu- ja hoitoala

Torstaina 21.11. klo 16–18 järjestettävässä Monta väylää ammattiin -tilaisuudessa perehdytään palvelualoihin ja erityisesti ravintola- ja matkailualan työtehtäviin. Työnantajavieraina nähdään Zum Beispielin sekä RTG Sales Oy:n edustajia.

Torstaina 12.12. teemana on hoitoala.

Monta väylää ammattiin -illat järjestetään Ohjaamon, Careerian ja Posintran yhteistyönä, ja ne järjestetään WSOY-talon Ohjaamossa.

 

Lue Itäväylän juttu 31.10.2019 Monta väylää ammattiin -illasta

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.