YRITYSPOOLI

Yrityspooli logo

 

 

YRITYSPOOLI

Yrityspooli-hankkeen tavoitteena on auttaa porvoolaisyrityksiä laajentamaan palvelutarjontaansa ja ehkäisemään lomautustarvetta koronaviruspandemian aiheuttamassa taloustilanteessa. Hankkeessa tuodaan yhteen yrityksiä, joita lomautustarve koskee ja erityyppisiä asiakkaita, joilla on tilapäinen tarve lisäosaamiselle.

Liikevaihdon laskusta kärsineisiin yrityksiin tehdään tarvittaessa osaamiskartoitus, jolla selvitetään ennakkoluulottomasti, millaista osaamista työntekijöiltä löytyy, myös harrastusten tai aiemman työkokemuksen kautta. Kartoituksen myötä tunnistettu osaaminen tuotteistetaan myytäviksi palveluiksi. Myös tuotteistamiseen tarjotaan hankkeen puitteissa apua. Yrityspooli on yritykselle maksuton ja jättää parhaimmillaan pysyviä ideoita yrityksessä asuvan osaamisen hyödyntämiselle.

Asiakkaiksi Pooliin etsitään yrityksiä, toimijaryhmiä, organisaatioita ja yksityishenkilöitä. Osalla pandemia on voinut aiheuttaa äkillisen työvoimatarpeen, osa taas voi etsiä ulkopuolista osaamista esimerkiksi oman ideansa eteenpäin viemiseen tai yrityksensä kehittämiseen. Poolin idea on yhdistää osaaminen ja palvelutarpeet synnyttäen yhteistä hyvää. Kauppa syntyy suoraan yrityksen ja asiakkaan välillä, Pooli toimii vain alustana ja mahdollistajana. Hanke pyrkii auttamaan paitsi akuutissa laskutusvajeessa, myös avaamalla yritysten ajattelua ja osaamista oman palvelutarjonnan kehittämiseksi.

Tiedot yritysten tarjoamasta osaamisesta kerätään Yrityspoolin tietopankkiin. Kokeilun aikana tutkitaan sähköisen alustan hyödyntämistä tähän tarkoitukseen.

Yrityspoolin pääkohderyhmä ovat yritykset, jotka työllistävät omistajansa lisäksi vähintään 1-5 työntekijää. Tavoitetta tai kohderyhmää ei ole kuitenkaan lukittu, vaan ne mukautuvat hankkeen kysynnän ja resurssien mukaan. Asiakkaita etsitään myös muilta paikkakunnilta.

Yrityspooli on 4.5. – 31.8.2020 kestävä innovatiivinen kokeilu, jonka aikana tutkitaan myös mahdollisuutta alustan ja Poolin pysyvälle toiminnalle. Hanke on osa Posintran koronakriisin myötä nopeasti laajennettua palvelutarjontaa, jolla yrityksiä autetaan torjumaan koronapandemian aiheuttamia lyhyen ja pidemmän aikavälin vaikutuksia.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 73 480 euroa ja päärahoittajana on Uudenmaan liitto, jonka kriisirahoituksen piiriin hanke kuuluu.

Tutustu hankkeeseen lisää ja hae mukaan: Yrityspooli

Lisätietoja:

Minna Kajaste, projektipäällikkö

+358 50 528 0119

Taidot

Lähetetty

20 toukokuun, 2020

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.