PALO – Palvelulla ja osaamisella kasvuun

Palo-hanke

PALO – Palvelulla ja osaamisella kasvuun

Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa valinnanvapaus lisääntyy tulevaisuudessa useaa kautta, palvelusetelien käyttö kasvaa edelleen ja omalla rahalla ostavien kuluttaja asiakkaiden määrä lisääntyy. Tarvitaan uutta osaamista, jotta pystytään tuomaan esille palvelutarjontaa, niiden sisältöä ja hintavertailua kansalaisille helposti ja nopeasti saavutettavalla tavalla. Projektissa haettiin uudenlaisia, innovatiivisia tapoja saada palvelujen tarve vastaamaan kasvavaan kysyntään.

PALO – Palvelulla ja osaamisella kasvuun -projekti vastasi alueen kasvavaan hyvinvointipalvelujen ja työvoiman tarpeeseen kehittämällä uusia toimintatapoja kuntien, kolmannen sektorin, yrittäjien ja oppilaitosten välillä. Projektissa testattiin sähköisen alustan käyttöä ja sen mahdollisuuksia palveluohjauksessa uudenlaisin menetelmin yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Projekti paransi sote-alan koulutuksen laatua, osuvuutta ja opiskelijoiden ammatillista osaamista sekä lisäsi heidän työelämävalmiuksiaan. Projektissa luotiin aiempaa paremmin työelämän tarpeita vastaavaa koulutusta vahvistamalla systemaattisesti työelämän ja oppilaitosten välistä yhteistyötä sekä muuttamalla toimintatapoja.

Projektissa luotiin sote-alalle uudenlainen oppimisympäristö, jossa nuoret toimivat yrittäjämäisesti ja aidossa vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa. Projekti käynnisti myös palveluohjaamon, joka palvelee kuntia ja yrityksiä, antaa sote-alan neuvontaa sekä mahdollistaa uudenlaista oppilaitos-, kunta- ja yritysyhteistyötä.

Posintra ja Laurea- ammattikorkeakoulu toteuttivat projektin yhdessä alueen kuntien, muiden alueen sote- alan koulutusta antavien oppilaitosten sekä sote- yrittäjien kanssa. Projektin päärahoittaja oli Euroopan sosiaalirahasto ESR. Projektin toiminta-aika oli 1.1.2015 – 30.4.2017. Projektin kokonaisbudjetti oli 493 333 €.

Hankkeen projektipäällikkönä toimi Marika Ylönen ja projektiasiantuntijana Tarja Hämäläinen.

Taidot

Lähetetty

15 joulukuun, 2017

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.