Posintra etsii drone-palveluja tuottavia ja alasta kiinnostuneita yrityksiä mukaan hankkeeseen.

 

Dronet tulevat muuttamaan maailmaa seuraavien vuosien aikana. Niille on keksitty jo satoja erilaisia käyttötarkoituksia ja uusia syntyy nopeaa tahtia. Vaikka drone-liiketoiminta on vielä pientä, sille ennustetaan valtavaa kasvua.

Posintra on mukana Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa -hankkeessa, jonka tarkoituksena on edistää ja testata uusia ratkaisuja, joilla voidaan korvata polttomoottorikäyttöisiä ajoneuvoja ja toimittaa kuljetuksia hiilineutraalisti ja nopeasti. Hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR).

Porvoossa Posintran tehtävänä on rakentaa paikallisista drone-alan yrityksistä verkosto ja tukea uusien liiketoimintamallien kehittämistä. Hankkeeseen toivotaan mukaan sekä kokeneempia drone-yrittäjiä että uusia toimijoita tai alasta kiinnostuneita.

– Hankkeen avulla yhdistetään tutkijat, kehittäjät ja yritykset, että alaan liittyvä tieto ja kokemukset leviäisivät mahdollisimman tehokkaasti ja syntyisi kaikkia hyödyttävä verkosto, Posintran Christina Sani sanoo.

Hankkeen tiimoilta järjestetään työpajoja, joissa jaetaan tietoa lainsäädännöstä, luodaan verkostoa ja tuetaan innovointia. Ensimmäinen Porvoon-työpaja järjestetään keväällä 2020.

Lue lisää hankkeesta sivuiltamme. 

 

Suomesta edelläkävijämaa

Hanketta toteutetaan samanaikaisesti neljällä alueella: Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa. Rahoittajana on Euroopan aluekehitysrahasto EAKR.

Hankeperheessä ovat mukana Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun yliopisto, VTT, Ilmatieteen laitos ja Sodankylän Geofysiikan Observatorio. Etelä-Suomen hankkeessa Posintra, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK sekä Forum Virium Helsinki, joka toimii hankkeen päätoteuttajana.

Hankkeen aikana suoritetaan koelentoja, testataan erilaisia valvonta- ja vartiointiratkaisuja ja tehdään kokeiluista hiilineutraaliuslaskelmia ja drone-toiminnan vaikuttavuuden arviointia.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä: , +358 40 502 7112

Artikkelin kuva: REDSTONE AERO

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.