Elokuussa käynnistyneessä CEGO – Circular Economy Goes East and West -hankkeessa vauhditetaan kiertotalouden liiketoimintapotentiaalien toteutumista sekä Uudenmaan laajuisen kiertotalouden liiketoimintaekosysteemin rakentumista.

Tavoitteena on myös, että hankkeen aikana syntyy yritysverkostoja, uudenlaisia yhteistyömalleja ja kumppanuuksia, joita hyödyntämällä yrityksillä on mahdollisuus tehdä entistä kestävämpää liiketoimintaa.

Hankkeen toteuttajia ovat uusmaalaiset kehitysyhtiöt Posintra, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke sekä Novago Yrityskehitys. Kukin kehitysyhtiö keskittyy kiertotalouden potentiaalin edistämiseen yhteistyössä alueensa yritysten kanssa omasta teemastaan käsin.

Posintran osahankkeessa kehittäminen painottuu maa-ainesten uusiokäytön tehostamiseen. Tavoitteena on myös alueellisen maa-ainespankin perustaminen sekä paikallisten yritysten ymmärryksen lisääminen kiertotaloudesta ja sen mahdollisuuksista.

– Kiertotalouteen siirtyminen koskee myös maa-ainesten uusiokäyttöä. Materiaalien mahdollisimman suljettu kierto ulottuu tulevaisuudessa kaikkeen taloudelliseen toimintaan. Odotan innolla ja mielenkiinnolla, mitä kaikkea saamme aikaan yhdessä kaupungin ja yrittäjien sekä yhteistyöverkoston kanssa, toteaa Posintran osuudesta vastaava projektipäällikkö Christina Sani.

Keski-Uudellamaalla edistetään hankkeen avulla korjausrakentamisen kiertotaloutta ja läntisellä Uudellamaalla muovituotteiden kiertotaloutta. Hankkeen koordinaattorina toimii Laurea ammattikorkeakoulu, joka integroi alueellisen tekemisen yhtenäiseksi kokonaisuudeksi ja levittää osaltaan hankkeessa syntyneitä hyviä käytäntöjä.

 

Lisätietoja:

 

Hankkeen esittely

 

Seuraa hanketta sosaalisessa mediassa:

 

CEGO | Twitter CEGO | Facebook CEGO | Linkedin

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.