Posintra järjesti maanantaina 30.3. webinaarin yrityspalvelusetelin hakijoille. Alla kooste webinaarin kysymyksistä vastauksineen.

 

1. Yrityspalvelusetelin hakulomakkeen tukikelpoisuusvaatimuksissa sanotaan, että yrityksen toiminnan tulee olla ollut kannattavaa ennen koronaviruksen aiheuttamaa tilannetta. Miten kannattavuus määritellään?

Vastaus: Osakeyhtiön ollessa kyseessä, yrityksen tuloksen tulee olla ollut positiivinen ja mittarina on liikevoitto.

Toiminimiyritysten osalta hakemusten käsittelyssä katsotaan, vaikuttavatko yrityksen tunnusluvut sellaisilta, että toiminta on ollut yrittäjälle kannattavaa eli tarjoaa toimeentulon.

Selkeiden kannattavuuskriteereiden antaminen on haastavaa, koska hakijoina on hyvin erilaisia yrityksiä ja sama haku on kaikille yhtiömuodoille. Kannattavuuden ehdon tarkoituksen on rajata pois yritykset, jotka ovat olleet laajemmissa vaikeuksissa jo ennen kriisiä. Vaikeuksissa olevan yrityksen määritelmä löytyy

 

2. Pitääkö liiketoiminnan positiivinen tulos olla vähintään joku tietty prosentti liikevaihdosta, jotta katsotaan kannattavaksi?

Vastaus: Ei tarvitse olla tietty liiketulosprosentti liikevaihdosta. Emme myöskään vertaile hakijoiden kannattavuutta toisiinsa.


3. De minimis tuki: Pitääkö ruksata ”kyllä” ja sitten odotella Posintran yhteydenottoa

Vastaus: Kyllä, näin lähtökohtaisesti toimitaan eli käsittelijä ottaa yhteyttä, mikäli tarvitsee lisätietoa yrityksen saamaan de minimis -tukeen liittyen.


4. Voiko samalle projektille saada tämän 2500 euron jälkeen muuta de minimis -tukea?

Vastaus: Yhdelle yritykselle myönnettävän de minimis -tuen kokonaiskertymä ei saa olla yli 200.000 euroa kuluvan ja kahden edellisen verovuoden jakson aikana. Eli mikäli em. kertymä ei ylity, samaan projektiin voidaan hakea muutakin de minimis -tukea


5. Painotetaanko tässä erityisesti kehittämistä ja konseptointia ja mikä on raja tekemiselle? Kertaatteko vielä mitä sanottiin liittyen digitaalisiin kanaviin? Eli tukea ei saa käyttää verkkokaupan rakentamiseen, mutta voiko kuitenkin muokata olemassa olevia digikanavia?

Vastaus: De minimis -kriteereissä todetaan: De minimis tuella ei voi rahoittaa verkkokaupan eli jakeluverkoston rahoittamista, mikä on kielletty de minimis -asetuksella. Yritys voi de minimis -tuella rahoittaa verkkokauppaan liittyviä asioita, jos ne ovat yritykselle uusia toimenpiteitä. Tarkat tiedot de minimis -tuesta löytyvät TEM:n julkaisusta

 

6. Olihan ajatuksena että jokainen hakija hakee yhtä 2500 euron yrityspalveluseteliä? 

Vastaus: Kyllä, jokainen yritys hakee vain kerran


7. Mikä oli yrityspalveluseteleiden kokonaispotti?

Vastaus: Kaupungin myöntämä määräraha on yhteensä 100 000 euroa eli nyt jaetaan kaikkiaan 40 kpl 2500 euron yrityspalveluseteliä ilman arvonlisäveroa.


8. Voiko tämän avustuksen saada jos linkittää sen Business Finlandin kehitysavustushakemukseen ikään kuin kiinteitä kuluja kattamaan projektin aikana?

Vastaus: Yrityspalvelusetelin suora linkitys esim. Business Finlandin omarahoitusosuudeksi ei ole suositeltavaa. Toisia tukimuotoja ei ole tarkoitus käyttää päällekkäin.

Toisaalta, Porvoon yrityspalvelusetelin saaminen ei varmaankaan ole esteenä, jos muuten täyttää Business Finlandin tukien ehdot.


9. Olen muuttamassa toimintaani toisesta kaupungista Porvooseen huomisesta lähtien. Vaihdoin jo käyntiosoitteen Porvooseen, mitä muuta minun tarvitsee vaihtaa, jotta toimintani olisi porvoolaista.

Vastaus: Hakuohjeissa sanotaan, että tukea voi myöntää yritykselle, jonka koti- tai toimipaikka on Porvoossa. Pitää myös kuvata toimintaa, esim. Mitä myy, missä, kenelle ja miten. Jos toiminta on ollut kokonaan muualla ennen hakuajan avaamista, tukea ei voi hakea.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.