Yrityksen vastuullisuus ei ole enää valintakysymys, vaan omalle liiketoiminnalle välttämätön linjaus. Miten muutokseen voi ryhtyä pienempikin yritys on kysymys, johon Posintra, Porvoon Yrittäjät ja Porvoon kaupunki hakevat vastauksia. Yhteisen tapahtumasarjan käynnistää Posintran Tulostakomo, jossa pääpuhujana kuullaan Globe Hope Oy:n perustaja Seija Lukkalaa. 

 

Tieto ja paine kestävyystavoitteiden merkityksestä yhteiselle ja yrityskohtaiselle tulevaisuudelle on kasvanut entisestään. Ilmastoraportti maalaa karua kuvaa ja Venäjä-pakotteet ovat tehneet näkyväksi hankintaketjuja, joiden kautta oma arjen ostos onkin osa kansainvälistä konfliktia. 

 

– Kestävä kehitys oli ennen selkeämmin oma liiketoiminta-alansa, mutta nyt siitä on pikavauhtia tulossa osa jokaisen yrityksen liiketoimintaa liikeideasta riippumatta. Kuluttajat ovat alkaneet löytää oman vastuunsa ja hakevat tuotteita ja palveluita, joissa vastuullisuus on huomioituna – joita voi siis ostaa paremmalla omatunnolla, sanoo Posintran yrityskehittäjä ja kiertotaloushanke CEGO:n projektipäällikkö Christina Sani.  

 

Yritykselle se tarkoittaa sitä, että vastuullisuus ei ole enää valintakysymys, vaan tulevaisuudessakin kannattavan liiketoiminnan edellytys. Kestävä kehitys tarkoittaa ympäristövaikutusten lisäksi myös esimerkiksi sosiaalista vastuuta. Muutos on nopeaa ja kuluttajat sopeuttavat omaa toimintaansa ja tarpeitansa ketterästi. Vastuullisuusraportoinnin velvoittavuus aiheuttaa sen, että suuremmat yritykset vaativat vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä myös B2B-kumppaneiltaan. Tämä vaatii yrityksiltä koosta riippumatta nopeita muutoksia. 

 

– Nyt on vielä mahdollisuus luoda kilpailuetua vastuullisilla ratkaisuilla. Omaa vastuullisuuttaan voi lähteä kasvattamaan monella eri tapaa eikä siitä ole myöskään syytä tehdä liian vaikeaa. Tukea voi hakea esimerkiksi Posintran maksuttomasta yritysneuvonnasta, jossa käydään läpi niitä kohtia, joista oman yrityksen jalanjälki syntyy, Sani kannustaa.

 

Kestävä yrittäjyys on myös yksi Posintran, Porvoon Yrittäjien ja Porvoon kaupungin yhteisistä teemoista, joista yrittäjille pyritään tarjoamaan tietoa ja työkaluja oman liiketoiminnan vahvistamiseksi. Ilmastotavoitteiden tukeminen tulee jatkossa näkymään vahvemmin myös kaupungin omissa hankintapäätöksissä. 

 

Seija Lukkala Globe Hope Oy

Kesäkuussa starttaa toimijoiden yhteinen matalan kynnyksen tapahtumasarja yrittäjille, jossa pureudutaan eri näkökulmista vastuullisen yrittämisen kysymyksiin. Sarjan aloittaa 1.6. klo 17 Posintran Tulostakomo, jossa jututetaan Keskuskauppakamarin vastuullisuusasiantuntija Anne Vanhalaa, Suomen Yrittäjien ekonomistia Petri Malista sekä Posintan omaa yrityskehittäjää Annika Weckmania ennen kaikkea pienemmän yrityksen vastuullisuusnäkökulmasta. Illan teemaan johdattaa suomalaisen kestävän muodin uranuurtaja Seija Lukkala, Globe Hope Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Tilaisuus pidetään vastaremontoidussa Hotelli Sparressa ja tarjolla on myös pieni iltapala. 

 

 

 

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 24.5. mennessä

 

Ilmoittaudu mukaan

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.