Tietoa ja kokemuksia älykkäistä ja energiatehokkaista kaupunkivalaisuhankkeista on olemassa paljon. Uusia valaistushankkeita toteutetaan laajasti läpi maailman. Valaistusteknologia kehittyy jatkuvasti ja nopeasti. Vanhan valaistusteknologian korvaaminen uudella LED-teknologialla on arkipäivää.

Jotta matka kohti ympäristöystävällistä, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävää kaupunkivalaisua kulkisi sujuvammin, tulisi tietoon ja kokemuksiin päästä käsiksi helposti ja ymmärrettävästi. Kumuloituvan tiedon piiriin tulisi saada yhä enemmän kaupunkikehittäjiä, suunnittelijoita ja päätöksentekijöitä. Siksi LUCIA-hanke on koonnut yhteen valikoiduista kaupunkivalaistuksen aiheista tietosivuja.

LUCIA-tietosivut on teemoitettu kolmeen pääryhmään: teknologia, talous sekä sosiaalinen hyväksyntä. Näkökulmina korostuvat mm. kaupunkivalaistuksen vaikutus ihmisten ja ympäristön hyvinvointiin sekä kaupunkivalaistuksen infrastruktuurin mahdollistama teknologinen monitoiminnallisuus. Tietosivut ovat saatavilla verkkojulkaisuna englanniksi ja suomeksi Posintran (https://posintra.fi/lucia-hanke/) ja LUCIA-hankkeen (https://www.lucia-project.eu/resources-for-you/) verkkosivuilta.

Tiedon hyödyntämiseksi ei kuitenkaan riitä pelkästään se, että asia on pakattu informatiivisiin tietosivuihin. Parhaimmillaan tiedon ja kokemusten vaihto tapahtuu eri osapuolten yhteisessä dialogissa. Siksi Posintra kutsuu koolle suomalaisia kaupunkivalaistuksen parissa työskenteleviä kaupunkisuunnittelijoita, -kehittäjiä, -päättäjiä ja laitevalmistajia yhteiseen asiantuntijatapaamiseen, LUCIA-seminaariin.

LUCIA-seminaari järjestetään Porvoossa maanantaina 28.9.2020 klo 12 – 16. Tilaisuudessa tutustutaan LUCIA-hankkeen valaistusinvestointeihin Porvoossa ja muissa pilottikohteissa sekä käydään keskustelua hankkeessa tunnistetun tiedon pohjalta.

Merkitse LUCIA-seminaarin aika jo kalenteriisi. Seminaarin ohjelma ja ilmoittautumisohjeet julkaistaan elokuussa. Seminaarin järjestelyissä huomioidaan mahdolliset koronaepidemiasta aiheutuvat olosuhteet ja turvallisuusohjeet. Lisätietoa LUCIA-hankkeesta ja -seminaarista:

 

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.