Tekemässä hiiliviisasta Jukolaa

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeessa mukana olevat yritykset ovat tekemässä vastuullista Jukolaa Porvooseen kesäkuussa 2023. Eri aloja edustavat paikallisyritykset tarkastelevat omaa hiilijalanjälkeään, jotta maailman suurin viestisuunnistustapahtuma saadaan tuotettua mahdollisimman hiiliviisaasti. Jokaiselle yrityksistä vastuullisuus on tärkeä osa oman liiketoiminnan kehittämistä. Saammeko esitellä: 

 

Smaku Events Oy
Pilvi Mölsä ja Laura Pulkkinen

 

Smaku Festivals

 

Keitä olemme?

Olemme paikallisiin makuihin pohjautuvan Smaku -ruokatapahtuman tuottajat. Smaku -tapahtumia on järjestetty vuodesta 2016 Porvoossa, sittemmin myös Naantalissa, Loviisassa sekä Rovaniemellä.

Meidän missiomme on tuoda esiin paikallisia, yrittäjävetoisia ravintoloita ja madaltaa kynnystä lähteä maistelemaan eri ravintoloiden makuja maisteluannosten muodossa. Pysäyttää istahtamaan sinne ”leirinuotiolle” jakamaan kokemuksia ja kuulumisia hyvän ruuan ryhdittämänä.

 

Meille vastuullisuus tarkoittaa

Meillä vastuullisuus kulkee punaisena lankana koko liiketoiminnan läpi. Meidän toimintamme on läpinäkyvää ja reilua joka suuntaan: ei se mitä saadaan aikaan, vaan myös se mitä jätämme jälkeemme. Tapahtumamme suunnitellaan kestäväksi niin ympäristöön, ekologiseen kuin taloudelliseenkin vastuuseen nojaten. Pystymme ja haluamme vaikuttaa asioihin, jotka tekevät maailmasta piirun verran paremman paikan.

Konkreettisia tekoja toiminnassamme on mm. paikallisten palveluiden hyödyntäminen sen sijaan, että esimerkiksi pidentäisimme vaikkapa painomateriaalien kuljetusmatkaa valitsemalla lähempänä toimituspaikkaa olevan yrityksen. Tuemme näillä valinnoilla aina paikallisia pienyrityksiä missä milloinkin olemme.

Tapahtumissamme pyrimme aina kuormittamaan mahdollisimman vähän ympäristöä. Käytämme esimerkiksi vain teollisesti kompostoituvia astioita, jotka muodostavatkin suurimman osan tapahtumiemme jätteestä. Astiat kerätään kompostoituviin säkkeihin, jotka paikallinen jätehuoltolaitos huolehtii eteenpäin asianmukaisesti.

Somisteena käyttämämme ilmapallotkin maatuvat samassa ajassa kuin tammenlehti ja uusiokäytämme paljon edellisvuosien materiaaleja mainonnassamme aina siltä osin, kun se suinkin on mahdollista.

Haluamme tukea paikallista yrittäjyyttä ja antaa tukea pienemmille yrityksille, jotta asiakkaat löytävät näiden ihanien ruokaelämysten äärelle. Yhdistämme myös ravintoloita sekä paikallisia pientuottajia sekä haluamme nostaa paikalliset raaka-aineet valokeilaan.

 

Olemme mukana tekemässä hiiliviisasta Jukolaa, koska

Jukolan viesti on mieletön mahdollisuus tuoda esiin meidän paikallisia ravintoloita ja makuja Porvoossa. Totta kai paikallisena tapahtumatuottajana olemme mukana siellä missä tapahtuu!

Haluamme kehittää niin tapahtumatoimintaamme kuin muutoinkin yritystoimintaamme entistä ympäristöystävällisempään suuntaan ja nyt jo olemme pystyneet nostamaan pöydälle hiilineutraaliustavoitteen!

 

Terveisesi tapahtumaan osallistujalle

Jos meistä jokainen yksilönä miettisi minuutin miten voi itse vaikuttaa Jukolaan tullessa omilla valinnoillaan ja heittäisi romukoppaan ajatuksen ”ei sota yhtä miestä kaipaa”, niin tulemme yhdessä pääsemään hurjan pitkälle. Itseasiassa jokainen tähän saakka tehty hiiliviisas valinta on nimenomaan yksilön ideasta lähtenyt ja se on viety käytäntöön yksilön tai yrityksen toimesta. Eli otathan sinäkin haasteen vastaan, koska meistä jokainen voi vaikuttaa?

 

#tekemässähiiliviisastajukolaa
#vigörkolsmartjukola
#makingcarbonwisejukola

 

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeen päätavoitteena on kehittää ja pilotoida mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muodostavan massatapahtuman oppimis- ja toimintamalli Porvoo-Borgå Jukolan yhteydessä, yhteistyössä tapahtumatuotantoon osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Hankkeen toteuttajina toimivat Posintra, suunnistusseura OK Trian sekä Aalto-yliopisto. Hankkeen rahoittaa Euroopan alue- ja kehitysrahasto.

 

 

Hiiliviisas Jukola vastuutahojen logot

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.