Tekemässä hiiliviisasta Jukolaa

 

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeessa mukana olevat yritykset ovat tekemässä vastuullista Jukolaa Porvooseen kesäkuussa 2023. Eri aloja edustavat paikallisyritykset tarkastelevat omaa hiilijalanjälkeään, jotta maailman suurin viestisuunnistustapahtuma saadaan tuotettua mahdollisimman hiiliviisaasti. Jokaiselle yrityksistä vastuullisuus on tärkeä osa oman liiketoiminnan kehittämistä. Saammeko esitellä:

 

PL-Rakennus Oy, Pekka ja Pyry Lindblad

 

Pekka Lindblad PL-Rakennus

 

 

Keitä olemme?

PL-Rakennus on porvoolainen rakennusliike, joka palvelee asiakkaitaan korjaus-, uudis- ja maanrakentamisessa. Olemme perheyritys, jossa huolella ja luotettavuudella rakennettu liiketoiminta on pikkuhiljaa siirtymässä pojan vastuullisille harteille. Juuremme tähän työhön on kirvesmiehenä ja puuseppänä toimineessa isoisässä: on hienoa nähdä rakennettuun ympäristöön jäävä useamman sukupolven kädenjälki. Tämän mahdollistavat pitkät, uskolliset asiakassuhteet, jotka olemme lunastaneet laadukkaalla ja luotettavalla työllä. Asiakastyytyväisyys onkin meille kaikki kaikessa ja se syntyy vain tekemällä hyvää jälkeä. Pääosin teemme töitä yrityksille. Porvoossa riittää rakentamista, emme ole vielä muualle ehtineet.

Vuonna 2000 perustetussa nyky-yrityksessämme on viisi työntekijää ja noin saman verran pitkäaikaisia aliurakoitsijoita. Asiakkaiden lisäksi myös työntekijät viihtyvät meillä pitkään: pisimpään ollut on tehnyt Pekan kanssa töitä jo lähes 30 vuotta. 

 

Meille vastuullisuus tarkoittaa

Vastuullisuus ohjaa kaikkea tekemistämme. Kestävyyttä ei voi enää ohittaa: kun ilmastonmuutos johtuu meidän ihmisten aiheuttamista päästöistä, niin olemme siitä jokainen vastuussa ja jotain on tehtävä. Ajattelussa on nähty iso muutos viimeisten vuosien aikana. 

Myös asiakkaamme edellyttävät meiltä vastuullisuutta ja noudatamme toiminnassamme heidän standardejaan. Vastuullisuus tuleekin olemaan yhteisvastuullisuutta, jossa joudumme kaikki sitoutumaan esimerkiksi hintarakenteiden muutoksiin.

Moni yllättyy miten paljon maanrakentamisessa voi vaikuttaa päästöihin. Tässä kaivinkoneen kuljettaja on avainasemassa: voit vain kaivaa maata tai sitten voit kaivaa maata vastuullisesti ja suunnitelmallisesti. Kaivuutavalla ja -järjestyksellä voi ohjata merkittävästi tarvittavia tunteja ja välttää turhia maansiirtoja – siis vaikuttaa suoraan polttoaineenkulutukseen ja syntyviin päästöihin. Tavoitteenamme on päästä hiilivapaaseen maanrakentamiseen ja se onnistuu työnsuunnittelun lisäksi kalustoa pikkuhiljaa uusimalla. Julkisissa kilpailutuksissa vaaditaan jo ns. Euro6-standardin mukaisia koneita, jotka kuluttavat vähemmän. Investoimme lisäksi juuri omaan biopolttoainesäiliöön (kuva), sillä se oli ainoa päästä hyödyntämään biopolttoainetta koneissamme. 

Rakennuspuolella kierrätämme ja lajittelemme purku- ja rakennusjätteen, kuten lakikin sanoo. Kuljemme myös työmaille kimppakyydillä firman autolla, ei kaikki erikseen omillaan. 

Pidämme myös työntekijöistämme mahdollisimman hyvää huolta. Kuuntelemme heitä työmaiden valinnassa, jotta työ on mahdollisimman motivoivaa. 

 


Olemme mukana tekemässä hiiliviisasta Jukolaa, koska

päädyimme pienen mutkan kautta kisapaikan maanrakennustöiden paikallisurakoitsijaksi ja sitä kautta itse Hiiliviisas Jukola -hankkeeseen. Päätös mukaan lähtemisestä oli helppo, sillä hiiliviisaudesta on tullut yhä enenevissä määrin tärkeää niin meille kuin asiakkaillemme. Meidän pitää pystyä todentamaan vastuullisuutemme ja kehittämään sitä. Hankkeen kautta olemme tehneet hiilitiekarttaa kohti mahdollisimman päästötöntä liiketoimintaa. Se tapahtuu työtapoja ja kalustoa päivittämällä. Työtapoihin voimme reagoida välittömästi ja suuria investointeja vaativaa kalustopäivitystä teemme siinä rinnalla pikkuhiljaa. 

 


Terveisesi tapahtumaan osallistujalle 

Tervetuloa Jukolaan Porvooseen! Toivottavasti fasiliteetit lähtösuorineen ovat mieleisenne, olemme tehneet parhaamme muokatessamme kisa-aluetta. Mukava saada teidät vieraaksi metsiimme, kohdellaan niitä yhdessä vastuullisesti ja hyvin.

 

#tekemässähiiliviisastajukolaa
#vigörkolsmartjukola
#makingcarbonwisejukola

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeen päätavoitteena on kehittää ja pilotoida mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muodostavan massatapahtuman oppimis- ja toimintamalli Porvoo-Borgå Jukolan yhteydessä, yhteistyössä tapahtumatuotantoon osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Hankkeen toteuttajina toimivat Posintra, suunnistusseura OK Trian sekä Aalto-yliopisto. Hankkeen rahoittaa Euroopan alue- ja kehitysrahasto.

 

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.