Tekemässä hiiliviisasta Jukolaa

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeessa mukana olevat yritykset ovat tekemässä vastuullista Jukolaa Porvooseen kesäkuussa 2023. Eri aloja edustavat paikallisyritykset tarkastelevat omaa hiilijalanjälkeään, jotta maailman suurin viestisuunnistustapahtuma saadaan tuotettua mahdollisimman hiiliviisaasti. Jokaiselle yrityksistä vastuullisuus on tärkeä osa oman liiketoiminnan kehittämistä. Saammeko esitellä:

 

Nordic Ravintolat Oy: Kai Kallio

Nordic Ravintolat Porvoo

 

 

Keitä olemme?

Bistro Sinnen tarina Porvoon Taidetehtaalla alkoi jo reilut 10 vuotta sitten, vuonna 2012. Liikeideamme on alusta asti ollut tarjota korkealaatuisia ravintolapalveluita ympäristöarvoja noudattaen. Panostamme lähi- ja luomuruokaan ja tarjoamme pohjoismaisia makuja, mutta ruoissamme näkyy myös vivahteita muista kulttuureista. Olimme ensimmäinen ravintola, joka sai Helsingin Sanomien NYT-liitteen arvostelussa edelleen harvinaiset 5 tähteä. Nyttemmin palvelemme Taidetehtaalla Sinnen lisäksi Fabriken-ravintolassa ja tarjoamme myös cateringpalvelua.

Ympäristöarvot ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Alkuperäistä ympäristöajatustamme laajensi Joutsenmerkin hakeminen ja saaminen vuonna 2020, mikä asettaa tarkat kriteerit toiminnallemme ja tekee ympäristöteoistamme läpinäkyviä. Joutsenmerkin myötä kestävyys näkyy kaikessa toiminnassamme vihreästä sähköstä raaka-aineisiin ja kemikaalien käyttöön sekä laitehankintoihin ja jätelajitteluun. Joutsenmerkki-verkoston kautta kaikki käyttämämme tulostinmusteeseen asti on kestävällä pohjalla.

Porvoon Jukolassa vastaamme anniskelusta Mallasrastilla. Kisaan osallistuneet ovat treenanneet ahkerasti ja kyseessä on muutenkin hauska yhteinen liikuntatapahtuma. Sen jälkeen voi ehkä lasilliset ottaakin.

 

 

Meille vastuullisuus tarkoittaa

Henkilökohtaisesti olen äärimmäisen huolissani ympäristön tilasta ja ihmisten kulutustuottumuksista. Ihmiskunta ei tunnu piittaavan ympäristöstä eivätkä varantomme tule riittämään tai ilmasto kestämään nykyisen kaltaista kulutusta ja sen kasvamista.

Jos yritykselläni on mahdollisuus vaikuttaa, niin sitten on käärittävä hihat. Joutsenmerkki oli osaltamme tärkeä ensiaskel, joka on ohjannut ympäristövalintojamme läpi koko liiketoiminnan. Nyt tavoitteena on lähteä tutkimaan ja tiukentamaan hiilijalanjälkeämme entisestään. Haluamme jatkaa edelläkävijänä tässä murroksessa ja tarjota samalla asiakkaillekin mahdollisuutta tehdä vastuullisia valintoja.

Sosiaalinen ja ympäristövastuu kietoutuvat meillä yhteen. Sinneä perustaessa ajatus oli tehdä porvoolaisille porvoolaisilta ja tämä pätee pääsääntöisesti edelleen. Meillä on yhä samoja alkuperäisiä työntekijöitä, joten työviihtyvyydessä on varmasti ainakin jollain tavalla onnistuttu. Aktivoimme ihmisiä liikkumaan ja järjestämme yhteisiä liikunta- ja kulttuuritapaamisia kerran kuukaudessa. Maksan osallistumismaksut jos henkilökunta haluaa osallistua esimerkiksi Naisten Kympille tai maratonille. Niin kauan kuin itse pystyn juoksemaan tai pyöräilemään työmatkoja, niin aion sen myös tehdä. Henkilökunta saa myös säännöllisesti itse nauttia ravintolaillallisemme viineineen, se auttaa samalla asettumaan asiakkaan asemaan.

 

 

Olemme mukana tekemässä hiiliviisasta Jukolaa, koska

haluamme ensinnäkin olla mukana selvittämässä Jukolan kaltaisen massiivisen urheilutapahtuman hiilijalanjälkeä ja oppia siitä. Olen pitkään pohtinut ravintolatoiminnan näkökulmasta hiilijalanjäljen muodostumista: miten pitkälle toimitusketjuissa voi mennä ja millaiset asiat ratkaisevat. Hiiliviisas Jukola -hankkeen myötä valo alkaa kirkastua. Hiiliviisas toiminta ja elämä tulee vaatimaan myös kulttuurisia muutoksia, mutta sitä ei pidä pelätä.

 


Terveisesi tapahtumaan osallistujalle

Toivoisin, että Jukola-viikonloppuna Porvoo pystyisi näyttämään parasta osaamistaan ihan kaikilla osa-alueillaan. Toivon, että niin suunnistajat, taustajoukot kuin kannustajatkin voivat hymyssä suin nauttia urheilutapahtumasta sillä ajatuksella, että se on samalla myös ympäristöteko.

 

#tekemässähiiliviisastajukolaa
#vigörkolsmartjukola
#makingcarbonwisejukola

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeen päätavoitteena on kehittää ja pilotoida mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muodostavan massatapahtuman oppimis- ja toimintamalli Porvoo-Borgå Jukolan yhteydessä, yhteistyössä tapahtumatuotantoon osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Hankkeen toteuttajina toimivat Posintra, suunnistusseura OK Trian sekä Aalto-yliopisto. Hankkeen rahoittaa Euroopan alue- ja kehitysrahasto.

 

 

Hiiliviisaan Jukolan vastuuorganisaatiot

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.