Tekemässä hiiliviisasta Jukolaa

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeessa mukana olevat yritykset ovat tekemässä vastuullista Jukolaa Porvooseen kesäkuussa 2023. Eri aloja edustavat paikallisyritykset tarkastelevat omaa hiilijalanjälkeään, jotta maailman suurin viestisuunnistustapahtuma saadaan tuotettua mahdollisimman hiiliviisaasti. Jokaiselle yrityksistä vastuullisuus on tärkeä osa oman liiketoiminnan kehittämistä. Saammeko esitellä:

 

Muovi-Simola | Juha ja Jani Simola, Porvoo

Muovi-Simola on tekemässä hiiliviisasta Jukolaa Porvooseen

 

Keitä olemme?

Muovi-Simola on isiemme vuonna 1974 perustama yritys Porvoon Kerkkoon kylässä, jossa myös sukumme juuret ovat. Toimintamme perustuu lasikuidusta valmistettuihin monipuolisiin tuotteisiin, joilla ratkaisemme sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaidemme tarpeita mahdollisimman kestävällä ja pitkäikäisellä tavalla. Tekemämme tuotteet kestävät parhaimmillaan vuosikymmeniä ja niitä käytetään esimerkiksi öljyntorjunnassa, talotekniikassa ja kuluttaja-asiakkailla uima-altaina. Nautimme jatkuvasta uuden kehittämisestä ja itsemme haastamisesta!

Asiakkaan luottamus on meille sydämen asia. Teemme töitä rehellisesti, selkä suorana, asiakkaan kanssa sujuvassa yhteistyössä. Haluamme kehittyä ajan mukana ja uskomme, että hiiliviisaus tulee tälläkin alalla viemään kehitystä eteenpäin.

 

Meille vastuullisuus tarkoittaa

Tärkeä asia vastuullisuudessa on tulla tietoiseksi siitä mitä voi tehdä, mitä pitäisi tehdä ja miten on toisaalta tehty. Haluamme toimia kestävästi ja laajentaa omaa tietoisuuttamme sekä muuttaa tarpeen vaatiessa toimintaamme. Lasikuitu on öljypohjainen materiaali, joten huolellisten toimittajavalintojen ohella myös sen käytön on oltava perusteltua: lasikuitutuotteet valmistetaan aina tiettyyn tarkoitukseen ja vaativaan tarpeeseen, ei huvin vuoksi. Emme tee hinta edellä, vaan tarkoin valittujen toimittajien tuottamien materiaalien kautta laadukkaita ja mahdollisimman pitkäikäisiä tuotteita. Esimerkiksi hartsi tulee meille paikallisesti Kilpilahdesta. Totta kai seuraamme myös vaihtoehtoisten materiaalien kehittymistä.

Myös hyvänä työnantajana toimiminen on meille osa vastuullisuutta: meillä on tällä hetkellä 10 työntekijää.  Meille työntekijät ovat avainasemassa ja haluamme pitää heistä huolta. Se näkyy esimerkiksi mieluummin vähän pidempien kuin pelkkien lakisääteisten lomien tarjoamisena sekä joustavuutena. Meillä on tiivis työyhteisö, jossa jokainen saa olla sellainen kuin on. Koulutamme myös nuoria tähän työhön, Jani on itse asiassa koulutukseltaan myös nuoriso-ohjaaja. Tarjoamme monipuolista käsityötä, kaikki saavat kokeilla kaikkea ja vältämme monotonista automatisoitua hihnatyötä. Pyrimme siihen, että työntekijät tykkäävät tulla joka aamu töihin ja viihtyvät meillä pitkään. Me omistajat teemme töitä tuotannossa muiden rinnalla, olemme ihmisinä ihmisten kanssa.

 

Olemme mukana tekemässä hiiliviisasta Jukolaa, koska

haluamme haastaa itseämme. Hiiliviisas Jukola -hankkeen kautta saamme kokemusta sekä opimme vastuullisuuden eri näkökulmista ja niiden käytäntöön viemisestä. Meidän kokoiselle yritykselle tämä on iso projekti. Haluamme tietotaitoa näistä teemoista sekä oppia ja kehittää omaa tekemistämme siinä samalla, kantavalla tavalla.

Muovi-Simola toimittaa Porvoo-Borgå Jukolan kisakeskukseen liikuteltavan, pitkäikäisen uima-altaan. Allas on prototyyppi, jonka materiaalista n. 25% on tehty kierrätysmateriaalista käyttämällä siihen yli 4000 kerättyä jätemuovipulloa. Hartsinvalmistajammekin innostui tästä mahdollisuudesta, materiaali tehdään lähituotantona Porvoossa (INEOS).

Hiiliviisauden lisäksi ajatuksenamme on tutkia soveltuisiko tällainen liikuteltava uima-allas lasten uimaopetukseen esimerkiksi paikkakunnilla, joissa lakisääteistä uimaopetusta on muuten hankala järjestää. Ajattele lasten iloa, matalan kynnyksen häiriötöntä oppimista sekä hymyileviä naamoja! Lasten lisäksi mahdollisia käyttökohteita on monia muitakin, joissa liikunta, kuntoutus ja veden kanssa toimiminen tuottavat hyvää ja tällöin paikalle liikuteltava uima-allas voisi tarjota siihen mahdollisuuden. Meille osa yrittäjinä olemisen suolaa on tutkia uteliaisuudella uutta ja nähdä itsemme osana ympäröivää yhteiskuntaa, oli se sitten töiden tarjoamista paikallisille, toimintamme muokkaamista hiiliviisaaksi tai erilaisten haasteiden ratkomista tuotteillamme. Leikkisyyttä unohtamatta!

 


Terveisesi tapahtumaan osallistujalle

Toivottavasti voimme olla osaltamme tarjoamassa jukolankävijöille unohtumatonta, vastuullisempaa kisäelämystä kotikaupungissamme! Meistä on mahtavaa olla oppimassa uutta ja kisailon tuottamisen lisäksi tutkia missä muualla liikuteltavasta uima-altaasta voisi olla hyötyä ja iloa. Kisoissa tavataan, tulehan nykimään hihasta!

 

#tekemässähiiliviisastajukolaa
#vigörkolsmartjukola
#makingcarbonwisejukola

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeen päätavoitteena on kehittää ja pilotoida mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muodostavan massatapahtuman oppimis- ja toimintamalli Porvoo-Borgå Jukolan yhteydessä, yhteistyössä tapahtumatuotantoon osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Hankkeen toteuttajina toimivat Posintra, suunnistusseura OK Trian sekä Aalto-yliopisto. Hankkeen rahoittaa Euroopan alue- ja kehitysrahasto. 

Euroopan unionin rahoittama

 

 

Hiiliviisas Jukola vastuutahojen logot

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.