Tekemässä hiiliviisasta Jukolaa

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeessa mukana olevat yritykset ovat tekemässä vastuullista Jukolaa Porvooseen kesäkuussa 2023. Eri aloja edustavat paikallisyritykset tarkastelevat omaa hiilijalanjälkeään, jotta maailman suurin viestisuunnistustapahtuma saadaan tuotettua mahdollisimman hiiliviisaasti. Jokaiselle yrityksistä vastuullisuus on tärkeä osa oman liiketoiminnan kehittämistä. Saammeko esitellä:

 

Toimistotukku Talka
Sakari ja Susanne Vehkala

Talka tekemässä hiiliviisasta Jukolaa

 

Keitä olemme?

Toimistotukku Talka on toimistovarusteiden ja -palveluiden perheyritys, joka palvelee pääosin yrityksiä, mutta josta yhtä lailla myös kuluttajat löytävät ratkaisut kaikkiin toimistotarpeisiinsa. Yrityksemme juuret ovat jo kuuden vuosikymmenen takana ja samalla filosofialla, mutta modernein ottein palvelemme yhä edelleen: meille tärkeintä on laatu, kestävyys sekä asiakkaamme onnistuminen. Varmistamme osaamisellamme, että asiakas tekee oikeat valinnat yritystoimintaansa tukemaan olipa kyse liiketilan ja toimiston tarvikkeista, maksupäätteistä ja monitoimilaitteista tai vaikka ergonomisesta työskentelystä. Meiltä saa kaiken. 

Asiakkaamme tuntevatkin meidät luotettavana paikallisena kumppanina, jolta saa laadukkaat toimivat tuotteet ja niiden rinnalle hyvän henkilökohtaisen palvelun koko yrityspolun varrelle. Asiakassuhteemme ovat pitkiä. Meillä on kasvot ja meillä on toimitila, johon voi tulla henkilökohtaisesti asioimaan. Nykymuotoisena olemme toimineet vuodesta 2005 ja työllistämme keskimäärin 3-4 työntekijää itsemme lisäksi. 

 

Meille vastuullisuus tarkoittaa

Talka lähti aikoinaan liikkeelle toimistolaitehuollosta ja sama tuotteiden elinkaaren maksimointi on meille vastuullisuuden ytimessä edelleen. Nykyisin edullinen kertakäyttötekniikka lisää kulutusta ja nopeasti hajoavat laitteet vaihdetaan korjaamisen sijaan uusiin. Varaosia ei ole edes saatavilla. Meille onkin tärkeää etsiä toimivia ja pitkäikäisiä tuotteita, jotka lopulta tulevat myös asiakkaalle edullisemmiksi, muovi- ja tekniikkajätteen vähenemisestä puhumattakaan. Meille bisnes on siinä, että asiakas voi luottaa meihin koko yrityspolkunsa varrella ja tuotteillamme on esimerkiksi pitkät takuuajat: se kertoo niiden laadusta. Emme myöskään juoksuta asiakkaita, vaan vastaamme ja hoidamme asiakkaan puolesta kaiken esimerkiksi maahantuojien ja laitevalmistajien suuntaan. Kun tuotteet sitten joskus tulevat elinkaarensa päähän, kierrätämme kaiken asiakkaan puolesta, yliviivaustusseista lähtien. Haluamme mahdollistaa, että asiakkaamme pystyvät toimimaan mahdollisimman vastuullisesti. Se on osa heidän onnistumistaan.   

Työntekijöistämme pidämme viimeiseen asti kiinni. Kun ihminen on kasvanut työhönsä hän on todella tärkeä lenkki ketjussa. Työsuhteet ovat kestäneet meillä jopa 20 vuotta, ikä ei ole meillä työssä toimimisen este. Meillä saa myös kasvaa roolissaan, olemme auttaneet esimerkiksi sopivien opintojen löytämisessä ja tarjonneet alustan niiden suorittamiseen.  


Olemme mukana tekemässä hiiliviisasta Jukolaa, koska

haluamme oppia toimimaan mahdollisimman hiiliviisaasti. Kun meidät alunperin kutsuttiin tekemään Porvoon Jukolaa, lähdimme samalta istumalta mukaan. Kestävyys oli puheissa jo alussa ja mahdollisuus laajentaa omaa tietämystä oli ehdoton plussa tapahtumakumppanuudelle. Yritykset haluavat olla tekemisissä sellaisten kumppanien kanssa, jotka noudattavat omassa toiminnassaan vastuullisuutta. Niin mekin. Monet tuotteistamme ovat jo vastuullisia, mutta hiiliviisauden tuominen entistä näkyvämmäksi omissa toiminnoissamme on osa omaa kasvukehitystämme. Tätä kautta meillä on mahdollisuus saada ulkopuolisen arviointi hiilijalanjälkemme tasosta ja vinkit sen kehittämiseen. Tämän jälkeen olemme varmasti hiiliviisaampia, ymmärrämme asiaa laajemmin, osaamme toimia entistä paremmin.

Myös paikallisuus on yrityksellemme tärkeä arvo. Omilla kotikonnuillamme järjestettävä maailmanluokan kisatapahtuma opettaa paljon myös urheilun vaikutuksista luontoon.  


Terveisesi tapahtumaan osallistujalle 

Olemme ylpeitä ja iloisia siitä, että voimme tarjota kaikille kisavieraille luonnossa olemisen ja liikkumisen iloa täällä meille rakkaan saaristoluonnon parissa. Se on aivan erityinen ympäristö, herkkää ja karua luontoa, kallioista ja sammaleista – elämyksellinen alue aivan pääkaupunkiseudun läheisyydessä. Paikallisena toimijana olemme täysin rinnoin tukemassa kisaelämystä ja toivotamme sinut tervetulleeksi tänne, myös toistekin! Vaikka ihan asumaan. 

 

#tekemässähiiliviisastajukolaa
#vigörkolsmartjukola
#makingcarbonwisejukola

 

Hiiliviisas Jukola -hankkeen päätavoitteena on kehittää ja pilotoida mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muodostavan massatapahtuman oppimis- ja toimintamalli Porvoo-Borgå Jukolan yhteydessä, yhteistyössä tapahtumatuotantoon osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Hankkeen toteuttajina toimivat Posintra, suunnistusseura OK Trian sekä Aalto-yliopisto. Hankkeen rahoittaa Euroopan alue- ja kehitysrahasto.

 

Hiiliviisas Jukola vastuutahojen logot

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.