Maaliskuussa kansainvälinen SME2GO-projekti mahdollisti yhteistyössä Vesterås Science Parkin kanssa pk-yritysten verkostoitumismatkan Kiinan Shandongin maakunnan Food Valleyhin ja Rizhao National Forest Parkiin.

Matka oli tarkoitettu SME2GO-projektiin liittyville älykkään kaupunkiteknologian ratkaisuja toteuttaville suomalaisille ja ruotsalaisille yrityksille. Tavoitteena oli tarjota pk-yrityksille parempi käsitys varsinaisten suurkaupunkien (megacities) ulkopuolella sijaitsevien maakuntien sekä kaupunkien haasteista ja mahdollisuuksista tapaamalla paikallisia päättäjiä ja yrityksiä. Mukana matkalla oli kaikkiaan kuusi yritystä.

Matkan suurin anti yrityksille oli muodostaa käsitys Kiinan suomista mahdollisuuksista ja haasteista sekä tavata päättäjiä ja yritysten edustajia henkilökohtaisesti. Uusista kiinalaiskontakteista uskotaan olevan jatkossa hyötyä yritysten Kiinan viennin käynnistämisessä.

Viisi päivää kestäneellä Kiinan matkalla tutustuttiin Weifangin kaupungin johtoon ja alueen Food Valley -kehityshankkeeseen ja Weifang High-Tech Zone:een. Valtava, 120 neliökilometriä laaja Food Valley tarjoaa mahdollisuuksia myös suomalaisille elintarvike- ja cleantech-teknologiaa valmistaville yrityksille. High-Tech -alueen yrityksistä monet toimittavat komponentteja ja tuotteita kansainvälisille brändeille kuten Samsung, Microsoft, Nokia ja LG.

Matkalla tutustuttiin myös Zhuchengin kaupunkiin ja siellä Ikealle tuoleja valmistavaan alihankkijaan, jonka kanssa yksi yritys solmi yhteistyösopimuksen. Rizhaon kaupungissa tavattiin kaupungin johtoa ja kehittämisestä vastaavia ihmisiä. Rizhaon kaupunki on halukas etsimään yhteisiä kehityskohteita ja heitä kiinnostavat mm. Pohjoismainen jäteveden käsittely sekä puutalojen rakentaminen. Muutamille yrityksille löytyikin paikallinen vastinpari jatkokeskusteluja varten.

Delegaatioon osallistuneiden maiden yrityksiä edustaneet Posintra Oy ja Västerås Science Park vastaanottivat kunniakirjat panoksestaan yhteistyön aikaansaamiseksi projektin yritysten ja Weifangin sekä Rizhaon kaupunkien kanssa. Isäntäorganisaatioille tullaan lähettämään vielä tarkempia tietoja niistä suomalaisyrityksistä, joiden osaamisen arvioidaan sopivan matkalla todettuihin tarpeisiin.

Kansainvälinen SME2Go-projekti kehittää suomalaisten, ruotsalaisten ja virolaisten älykäs kaupunki -ratkaisuihin keskittyneiden pk-yritysten kilpailukykyä parantamalla niiden valmiutta ja osaamista mennä uusille kohdemarkkinoille. Älykäs kaupunki -ratkaisut ovat usein korkean teknologian ratkaisuja ja ne saattavat tulla uusilta, kasvavilta aloilta. Kohdemarkkinat ovat pääsääntöisesti EU:n ulkopuolisissa kolmansissa maissa.

Lisätietoja: Matti Herlevi, Posintra Oy, , p. +358 40 543 8349

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.