Aleksinpuiston arvokkain osa tulee olemaan 109 m pitkä rantamuuri. Joku joskus taisi todeta, että rantamuurin rakentaminen on kuin upottaisi uusia Mersuja keula edellä riviin rantasaveen. Tämä kuvaus pitääkin muurin kustannusten osalta paikkansa. Henkilöautojen sijasta muuri tullaan kuitenkin toteuttamaan teräsponteilla. Pontit verhoillaan graniittikivellä niin, että ulkoasultaan muuri sulautuu jokirannan nykyisiin muurirakenteisiin ja Aleksanterinkadun sillan ulkoasuun.

Muuriurakan toteuttaja on jo valittu ja urakka käynnistyy viimeistään huhtikuussa. Aikataulupaine on kova, koska ennen muurin toteutumista ei muutakaan puistorakennetta voida toteuttaa ja rakentamiseen kuuluu useita haastavia työvaiheita. Muuriurakan toteutumisen tiellä on monta uhkakuvaa: kevättulvat, koronan vaikutus materiaalitoimituksiin tai itse työntekoon, ponttien saatavuus, maaperän arvaamattomuus jne.

Nyt siis peukut pystyyn muuriprojektin onnistumisen puolesta! Luotetaan siihen, että kesällä voidaan jo ihastella joen vastarannalta tuliterää graniittipintaa ja sen takana vauhdilla rakentuvaa Aleksinpuistoa ja sen älyvalaistusta.

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.